ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ήττα και αποκλεισμός για Ολυμπιακό, 11-10 από την Κίρισι σε συναρπαστικό ματς

  16.03.2018 21:20       861

Εκτός Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα υδατοσφαίρισης Γυναικών έμεινε ο Ολυμπιακός, που πάλεψε αλλά αποκλείστηκε με 11-10 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι στον Πειραιά και έτσι θα συμμετάσχει στο Φάιναλ Φορ του LEN Trophy.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος χρειάζονταν μόνο νίκη για να προκριθούν, όμως βρέθηκαν από το ξεκίνημα πίσω στο σκορ με 2-0. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, αλλά οι Ρωσίδες ανέκτησαν το προβάδισμα των δύο γκολ φτάνοντας στο 4-2 και έπειτα στο 5-3. Δύο γκολ από τις Έγκενς και Τσουκαλά διαμόρφωσαν το 5-5, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά των "ερυθρολεύκων" να περάσουν μπροστά στο σκορ με 7-5, αλλά τότε η Κίρισι ήταν εκείνη που βρήκε τα αποθέματα να ισοφαρίσει σε 7-7. Τα πάντα έμελλε να κριθούν στην τελευταία περίοδο, που ήταν και συναρπαστική και έκρινε τελικά και την πρόκριση. Η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε το 8-7, η Σιμάνοβιτς ισοφάρισε εκ νέου στον παραπάνω, η Αβραμίδου σκόραρε ξανά για τον Ολυμπιακό και η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε το 9-9, ξανά με την Σιμάνοβιτς.

Νέο γκολ για τις Ρωσίδες από την Ρίζκοβα έβαλε μπροστά στο σκορ την Κίρισι 1.44 πριν τη λήξη, αλλά η Ασημάκη κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 10-10 με 56'' να απομένουν. Τελικά, η αποβολή της Μαργαρίτας Πλευρίτου στην τελευταία φάση έδωσε την ευκαιρία στην Προκοφίεβα να σκοράρει στα 9'' πριν τη λήξη και να διαμορφώσει το τελικό 11-10, που αφήνει εκτός τον Ολυμπιακό. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Μόνικα Έγκενς με τέσσερα γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ 10-11

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-2, 3-4

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Κρίμερ 1, Καμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα.

Διαιτητές: Βαρκόνι (Ουγγαρία), Μπουτς (Ισπανία)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ