ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΧΑΓΗ

Λέανδρος: "Έτοιμες για τις ευθύνες των Γυναικών" - Ξενάκη: "Περήφανες με πιο υψηλούς στόχους"

  18.09.2016 20:55       1434

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη νέα μεγάλη διάκριση του ελληνικού γυναικείου πόλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών των δικών του και των κοριτσιών του, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. Ο Λέανδρος τονίζει τη σημασία και αυτής της διάκρισης και επισημαίνει ότι αυτά τα κορίτσια είναι έτοιμα να επωμιστούν σε λίγο καιρό τις ευθύνες τους ως Γυναίκες, με τη μεγάλη Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Τα έδωσαν όλα και έφτασαν στο βάθρο δίκαια (παρότι ήταν κάπως απογοητευμένες από τον χθεσινό ημιτελικό όπου φιλοδοξούσαν να έχουν κερδίσει και να μπουν στον μεγάλο τελικό). Αποδεικνύουν ότι είναι στην ελίτ. Είναι τεράστια η σημασία αυτής της επιτυχίας με δεδομένες τις δυσκολίες που γνωρίζετε. Τα κορίτσια αυτά κατανούν ότι έχουν πολλές ευθύνες και ότι θα κληθούν να τις επωμιστούν εν όψει και της συμμετοχής τους -αύριο, μεθαύριο- στην Εθνική Γυναικών. Τα κορίτσια αυτά πρέπει να χαρούν την επιτυχία τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι θα κληθούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο υψηλότερο επίπεδο της Εθνικής Γυναικών. Η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου δείχνει ότι είναι σε σωστό δρόμο.

Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου Άγγελο Γαρελίδη, Βαγγέλη Πάτρα, Τάσο Παπαναστασίου (γάτο) και Έφη Βούλγαρη, την αρχηγό και έφορο Βάσω Αρβανιτοπούλου, την Ομοσπονδία που μας στήριξε ιδιάιτερα."

Η 19χρονη φουνταριστός μας Ελένη Ξενάκη, που συνόδεψε την ομαδική επιτυχία με μια σπουδαία ατομική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε και MVP των αγώνων, δήλωσε από την πλευρά της (όπως και οι υπόλοιπες αθλήτριες) πως είχαν ακόμα υψηλότερο στόχο, αλλά τόνισαν πως η άνοδος στο βάθρο και η κατάκτηση του χάλκινου είναι τεράστια επιτυχία. Αναλυτικά όσα είπε:

"Η τρίτη θέση ειναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία και είμαστε πολύ χαρούμενες και περήφανες γι αυτή! Παρόλα αυτά, οι στόχοι μας ήταν ακόμα μεγαλύτεροι, όμως αυτό μας δίνει κίνητρο και πείσμα να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε".

Η Ελευθερία Πλευρίτου τόνισε από την πλευρά της: "Σε αυτό το Ευρωπαϊκό οι στόχοι ήταν πολύ υψηλοί και η προετοιμασία μας ανάλογη. Μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί πιστεύω η ομάδα άξιζε περισσότερα. Αυτό το μετάλλιο μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε και την επόμενη σεζόν στους συλλόγους μας, αλλά και στην Εθνική. Γιατί πιστεύω ότι κάθε μετάλλιο και διάκριση σου δίνει την ώθηση να συνεχίσεις. Και να γίνεσαι όλο και καλύτερος".

Νικολέτα Ελευθεριάδου:

 "Είχαμε δουλέψει κατάλληλα για να κατακτήσουμε ένα μεταλλιο! Με πολλή υπομονή και επιμονή καταφέραμε να κατακτήσουμε την 3η θέση και το χάλκινο, ενώ πιστεύαμε ότι μπορούσαμε και κάτι καλύτερο. Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα διότι ένα μετάλλιο πάντα δικαιώνει τη σκληρή δουλειά και μας αφήνει κάτι πλύ ευχάριστο για τον δρόμο της επιστροφής!

Ιωάννα Χυδηριώτη:

 "Νιώθω πολύ ευτυχισμένη γι αυτήν την επιτυχία. Προσπαθήσαμε να μπούμε στον μεγάλο τελικό, αλλά επειδή κάναμε ένα κακό παιχνίδι στον ημιτελικό δεν τα καταφέραμε. Παρόλα αυτά νιώθουμε χαρούμενες και φεύγουμε απο τη Χάγη με το χάλκινο μετάλλιο, που είναι κάτι πολύ σπουδαίο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής