ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΛΟΣ

«Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές»

  09.09.2017 23:40       3514

Η λέξη περηφάνια, κυριαρχούσε στις δηλώσεις της Εθνικής μας ομάδας των Νέων Γυναικών, μετά την ήττα στα πέναλτι από τη Ρωσία και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βόλο. Και πώς να μην είναι περήφανοι όλοι, με τόσες στιγμές χαράς που μας χάρισαν σε αυτή την διοργάνωση.

Δάκρια συγκίνησης, αγκαλιές και μια η ελπίδα πως, κάποιες από τις παίκτριες της ομάδας, θα μπορέσουν στο μέλλον να φτάσουν την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Εκεί που της αξίζει, γιατί για μία τόσο μεγάλη ομάδα, η τεράστια επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου, δεν αρκεί.

Με βουρκωμένα στα η αρχηγός μας Ελευθερία Πλευρίτου, προσπάθησε να περιγράψει τα συναισθήματά της. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα συγκέντρωσε όλες τις παίκτριες και τους μίλησε: «Σε αυτό το τουρνουά ήμασταν αήττητες. Είναι πολύ σημαντική η δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Αξίζουμε πολλά. Ο τελικός χάθηκε στα πέναλτι. Μακάρι κάποιες από μας να ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, ήταν απίστευτο το συναίσθημα να τον ακούμε να μας χειροκροτεί διαρκώς. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την δύναμη που μας έδωσε».

H Έλενα Ξενάκη, υποστήριξε πως τις στιγμές που έζησε στην διοργάνωση, δεν θα τις άλλαζε με τίποτα: «Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Έχει χαρές και λύπες. Δεν είμαστε στεναχωρημένες για το ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη επιτυχία. Μας μένει όμως μία πικρία, για την ατυχία που είχαμε στα πέναλτι. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Αυτό που ζήσαμε δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ξαναζήσουμε. Όλες αυτές τις στιγμές δεν τις αλλάζω με τίποτα».

Η Ιωάννα Σταματοπούλου, από την πλευρά της δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Πιστεύω πως η ομάδα μας άξιζε το χρυσό, αλλά τα πέναλτι είναι ρώσικη ρουλέτα. Ήμασταν άτυχες. Έχουμε όμως μέλλον. Αυτή ήταν και η τελευταία μου συμμετοχή στα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής ομάδας, όπως και για άλλες παίκτριες της ομάδας. Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, όμως τα όνειρα για το μέλλον συνεχίζονται».

Η Μαριαλένα Σελετοπούλου, μας μίλησε για το όνειρο που έζησε: «Ήμασταν στην κορυφή και χάσαμε στα πέναλτι. Αυτό είναι επιτυχία. Είμαστε αήττητες και αφήσαμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ότι ζήσαμε ήταν ένα όνειρο. Έχουμε βάσεις , εμπειρίες και δυνατότητες για το μέλλον. Αν ισχύει ότι σε δύο χρόνια το Παγκόσμιο θα ξαναγίνει στον Βόλο, τότε μακάρι να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές, κοντά σε αυτό τον κόσμο, που μας προκάλεσε ανατριχίλα με την στήριξή του.

Ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Λέανδρος, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του, υπογραμμίζοντας:  «Έχουμε μία πικρία γιατί χάσαμε στα πέναλτι. Έτσι είναι αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία. Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά. Πολλά κορίτσια σταματούν από την Εθνική Νέων Γυναικών. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στο μέλλον και να μπορέσουν να βοηθήσουν την γυναικεία ομάδα.  Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου, τον Γιώργο Μορφέση που ήταν συνέχεια δίπλα μας, τον Άγγελο Γαρελίδη που ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε μακριά μας, της φυσιοθεραπεύτριά μας Έφη Βούλγαρη, την έφορό μας την Βασιλική Αρβανιτοπούλου και φυσικά την Ομοσπονδία για την στήριξη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες, τους προπονητές και χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ