ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΛΟΣ

«Να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας»

  05.09.2017 22:51       744

Ένα πολύ σημαντικό βήμα στο δρόμο της διάκρισης έκανε σήμερα η Εθνική ομάδα των Νέων γυναικών, έπειτα από την νίκη της επί της Κίνας με 18-6 και την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της, στο 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στον Βόλο.

Βέβαια το έργο της ομάδας του Στέφανου Λέανδρου δυσκολεύει αγώνα με τον αγώνα, με μία υπέρτατη πρόκληση να βρίσκεται προ των πυλών την Πέμπτη, με αντίπαλο τις πανίσχυρες ΗΠΑ.

Για την μέχρι στιγμής πορεία τους αλλά και για τον αγώνα με την Αμερική, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Λέανδρος, όσο και ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Μορφέσης.

Ο Στέφανος Λέανδρος, στάθηκε στην δυσκολία του αντιπάλου, αφού όπως επεσήμανε το παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ θα κριθεί στις λεπτομέρειες:

«Στην επίθεση ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Από την άμυνα κυρίως στον λιγότερο έχω μερικά παράπονα, αφού κάναμε λάθη τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε ενόψει της συνέχειας. Μια συνέχεια που προβλέπεται πολύ δύσκολη, με αρχή την Πέμπτη με αντίπαλο την Αμερική. Πρόκειται για ένα ντέρμπι, γνωρίζαμε από την αρχή πως η κλήρωση θα μας έφερνε αντίπαλους με μία ομάδα επιπέδου μεταλλίου. Γνωρίζουμε πολύ καλά την Αμερική και εκείνη εμάς. Είναι μια ομάδα που δουλεύει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεσή της αρκετά τακτικά. Θα είναι ένα παιχνίδι, κυρίως τακτικής αλλά και ψυχολογίας. Θεωρώ πως όποιος είναι καλύτερος σε αυτές τις λεπτομέρειες θα έχει και το μεγάλο αβαντάζ για την νίκη. Νομίζω πως ο νικητής θα κριθεί στο γκολ. Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου και αναμένουμε γεμάτο το κολυμβητήριο».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μορφέσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια, υποστηρίζοντας πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας: «Μέχρι στιγμής είχαμε μία πολύ καλή παρουσία και στα 3 παιχνίδια, όμως τώρα είναι τα σπουδαία. Θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι πιο πλήρης από την Αμερική. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το κινητικό παιχνίδι των Αμερικανίδων με τους δύο φουνταριστούς στην επίθεση. Επίσης πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας, όπως η πολύ καλή επίθεση με τους φουνταριστούς. Είμαι αισιόδοξος. Το παιχνίδι θα είναι στην έδρα μας, έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και πάμε δυνατά για το καλύτερο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ