ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ /ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Οι δηλώσεις Δράκου - Νέγρη για την παρουσία τους στο Παγκόσμιο

  29.07.2017 16:38       1133

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 

Η Νόρα Δράκου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Η 25χρονη πρωταθλήτρια που είχε στόχο να «κατέβει»  τα 25 δευτερόλεπτα, τερμάτισε στην  8η σειρά των προκριματικών σε  25.22 και πήρε την  19η θέση μεταξύ 40 αθλητριών.  Αν το πετύχαινε το στόχο της θα εξασφάλιζε  και την πρόκριση, καθώς η 16άδα «έκλεισε» στο 25.04, με την επίδοση της Γιαπωνέζας Ρικάκο Ικέε.

Κι αν η ίδια στο συνολικό απολογισμό της παρουσίας της δήλωσε μη ικανοποιημένη, η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, είχε  συμμετοχή στα ημιτελικά των 50μ. ύπτιο και πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο, όπου έχασε οριακά την πρόκριση στη 16άδα. Τον καλύτερο χρόνο στα προκριματικά έκανε η  Σουηδέζα Σάρα Σιέστρεμ με 24.08. Δεύτερη ήταν η  Δανέζα χρυσή Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος,  Περνίλε Μπλούμε με 24.32 και τρίτη η Ολλανδέζα Κρομοβιντγιόγιο, με 24.53

"Ήταν δύο κακά πενηντάρια, αυτά που έτρεξα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. (σ.σ. ελεύθερο και ύπτιο το οποίο προηγήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου)", δήλωσε με πικρό χαμόγελο, αμέσως μετά τον τερματισμό της η Νόρα Δράκου.

"Για τα πενηντάρι ήρθα, το κατοστάρι (σ.σ. στο ύπτιο) μου βγήκε... Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά μου, η προετοιμασία μου, δεν ήταν ότι καλύτερο έχω κάνει. Κι αυτό γιατί πήρα μεγάλο διάλλειμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρ’ όλα αυτά σωματικά ένοιωθα πολύ καλά και  ψυχολογικά το ίδιο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω χρόνο κάτω από 25’’. Τελικά δεν τον έκανα, οπότε φαίνεται ότι το όριο των  25.00 και των 28.00 είναι πολύ δύσκολο να τα ξεπεράσω. Θέλω πολύ περισσότερη δουλειά,  πολύ συγκεκριμένη δουλειά σ αυτά τα πενηντάρια. Αυτό είδα, αυτό παίρνω απ΄τους αγώνες. Ότι πρέπει να δουλέψω πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα, πολύ πιο σωστά, πολύ πιο επικεντρωμένα σ΄αυτά τα δύο αγωνίσματα που είναι και τα αγωνίσματά μου, για μπορέσω επιτέλους να κάνω ένα χρόνο που πιστεύω ότι τον έχω. Στην  προπόνηση τον έχω. Απλά δεν μου έχει βγει ακόμη".

-Ο απολογισμός της παρουσίας σου στο παγκόσμιο, τι πρόσημο έχει;

"Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένη. Παρά το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. ύπτιο. Σίγουρα ξεκίνησα πολύ καλά, αλλά δεν ολοκλήρωσα όπως έπρεπε. Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι. Πάντα μ΄αρέσει να είμαι στην elite, στις υψηλές θέσεις. Γι΄αυτό προπονούμαι , γι΄αυτό αγωνίζομαι. Πολλοί αγώνες δυστυχώς δεν σου βγαίνουνε. Προέρχομαι από μια πολύ κακή χρονιά την περυσινή, ναι μεν καλή, αλλά κακή γιατί έχασα ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχα κακή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ψυχολογικά με έφερε πολύ πίσω. Οπότε αυτό το παγκόσμιο το βλέπω σαν σκαλοπάτι για το 2020, τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο. Ήρθα εδώ με κακή ψυχολογία, χωρίς να έχω κάνει την τέλεια προετοιμασία. Κατάφερα να κάνω αυτό που κατάφερα, οπότε συνεχίζουμε άλλη μια τριετία πολύ πιο δυνατά".

Δημήτρης Νέγρης

Δεν τα κατάφερε ο Δημήτρης Νέγρης στα προκριματικά των 1.500μ. ελεύθερο. Ο 19χρονος αθλητής του Ολυμπιακού, ήταν πρώτος στη σειρά του(1η) από τα 200 έως τα 800 μέτρα, πέρασε στην δεύτερη θέση μέχρι τα 1300 μ. , όμως φάνηκε ιδιάιτερα κουρασμένος στο τέλος και ολοκλήρωσε 4ος (στη σειρά του), καταλαμβάνοντας εντέλει την 33η θέση μεταξύ 37 συμμετεχόντων, με χρόνο 15:35.55. Μακριά από την επίδοση που είχε δηλωθεί (15.22.61) και το ατομικό του ρεκόρ (15.18.74 από το 2015),

Τον καλύτερο χρόνο στον προκριματικό, έκανε ο Ουκρανός Μιχάιλο Ρόμαντσουκ με 14:44.11, ακολούθησε ο Ιταλός κάτοχος του τίτλου και Ολυμπιονίκης του Ρίο, Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι με 14:44.31, ενώ τρίτος ήταν ο συμπατριώτης τουΓκαμμπριέλε Ντέτι με 14.50.1

"Δεν είμαι ευχαριστημένος, τόνισε ο19χρονος πρωταθλητής. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Και χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί δεν ήμουν πολύ καλά στο ζέσταμα. Προσπάθησα να το ξεπεράσω, να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κουράστηκα μετά τα μισά της κούρσας πάρα πολύ. Δεν ήμουν αγχωμένος, ήμουν λίγο κουρασμένος. Απ τη μέρα που ήρθαμε στη Βουδαπέστη, δεν ήμουν και στην καλύτερή μου κατάσταση. Προσπάθησα να το ξεπεράσω μέρα με τη μέρα, αλλά δεν βγήκε αυτό που ήθελα".

Ο Δημήτρης Νέγρης, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, θα ταξιδέψει στη Μασσαλία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα OPEN WATER νέων (4-6 Αυγούστου)