ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", ΙΤΕΑ

Οι δηλώσεις πρωταγωνιστριών, προπονητών και παραγόντων από Ιτέα (photos)

  19.08.2018 16:09       1174

Απολύτως πετυχημένη ήταν και φέτος η διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά προετοιμασίας "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/8) στην Ιτέα, παρά τις αυξημένες απαιτήσεις με τη συμμετοχή οκτώ (8) Εθνικών ομάδων. Η ΚΟΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών, τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ΝΟ Ιτέας έφεραν σε πέρας ένα σπουδαίο τουρνουά, που αποτέλεσε σημαντικό τεστ για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών (4η θέση) στην πορεία της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σας παρουσιάζουμε τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, των παικτριών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, του Α' Αντιπροέδρου της ΚΟΕ Γιώργου Κατσαρού και των εκπροσώπων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΝΟ Ιτέας. Αναλυτικά:

Ελισάβετ Πρωτοπαπά (αρχηγός της ομάδας): "Η προετοιμασία είναι ακόμα στη μέση της. Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, με το Παγκόσμιο Νεανίδων πρώτα και στη συνέχεια τη δική μας συμμετοχή, της Εθνικής Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό. Αυτό το τουρνουά ήταν ό,τι καλύτερο για την προετοιμασία, για να δούμε που βρισκόμαστε, να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, πώς μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους, πώς μας βγαίνουν κάποια συστήματα. Με αυτήν την εικόνα που θα έχουμε από τα βίντεο, θα μελετήσουμε, θα δουλέψουμε για να δούμε πως θα βελτιωθούμε ώστε να πάμε πολύ καλά στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας. Ξεκινήσαμε μουδιασμένο σε αυτό το τουρνουά με την Ιταλία. Αλλά αποκτήσαμε ρυθμό στη συνέχεια και πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Άλλωστε, γίνονται ακόμα δοκιμές και αλλαγές στη σύνθεση. Άμα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας και πιστέψουμε στις ικανότητες της ομάδας, θα πάμε αρκετά ψηλά. Ήταν μια θαυμάσια διοργάνωση. Ο κόσμος ήρθε, γέμισε τις κερκίδες, μας υποστήριξε. Ήταν το καλύτερο για την Εθνική ομάδα που παίρνει καλή ψυχολογία σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής Εφήβων, ανατρίχιασα από δέος. Εύχομαι να πάρουν και το τρόπαιο".

Ελένη Κανετίδου: "Έχουμε δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία, αλλά δεν είχαμε παιχνίδια μέχρι τώρα. Εδώ στην Ιτέα είχαμε αυτή την ευκαιρία να δώσουμε δυνατά παιχνίδια και να πάρουμε σημαντικές εμπειρίες που μας βοηθούν για να γίνει καλύτερη και πιο δεμένη η ομάδα. Ήταν μια σπουδαία διοργάνωση που άφησε ευχαριστημένες όλες τις ομάδες".

Στέφανος Λέανδρος (ομοσπονδιακός τεχνικός): "Αγωνιστήκαμε και δουλέψαμε και στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρωσία πάνω στο ίδιο μοτίβο όπως και στα προηγούμενα, με την ίδια λογική. Δοκιμάσαμε πράγματα, προετοιμάσαμε κάποια καινούργια συστήματα όσον αφορά στην τακτική μας. και κατά τη διάρκεια του αγώνα πιέσαμε προς μία κατεύθυνση ώστε να δούμε πώς μας βγαίνει και τι πρέπει να διορθώσουμε για τη συνέχεια. Κάποια από αυτά δεν βγήκαν και λόγω του τρόπου παιχνιδιού των Ρωσίδων χάσαμε λίγο τον έλεγχο του αγώνα και έφυγαν αυτές μπροστά στο σκορ. Στοχεύουμε να εντοπίσουμε αυτά τα λάθη, να δουλέψουμε σκληρά να τα διορθώσουμε και να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή στο στόχο που είναι το Ευρωπαϊκό (και το Παγκόσμιο για τις νεότερες), παρότι έμεινε λίγος καιρός".

Άγγελος Γαρελίδης (συνεργάτης ομοσπονδιακού): "Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα παρουσιάστηκε καλύτερη. Μένει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες για να βρθούμε στο επίπεδο που θέλουμε. Ήταν ένα τουρνουά όπου δώσαμε τα πρώτα μας επίσημα παιχνίδια μέσα στην σκληρή προετοιμασία. Θα δούμε τους αγώνες, θα τους μελετήσουε και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή".

Γιώργος Κατσαρός (Α' Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): "Για ακόμα μια φορά έλαμψε η Ιτέα με τη διοργάνωση του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ". Ευχαριστούμε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν ιδιαιτέρως και ήταν αρωγοί αυτής της διοργάνωσης, τον Δήμο Δελφών, την Περιφέρεια Στερελας Ελλάδας, τον ΝΟ Ιτέας. Και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλουν ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Η διοργάνωση βαθμολογείται με άριστα. Ήταν και μια σπουδαία ευκαιρία, εξάλλου, για την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας εν όψει του Ευρωπαϊκού". 

Λουκάς Αναγνωστόπουλος (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιτέας): "Είμαι χαρούμενος που φέραμε σε πέρας με επιτυχία μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι νικητές όλοι όσοι συμμετείχαν διότι είναι κοινωνοί των υψηλών ιδεών και αξιών του αθλητισμού. Αυτή η διοργάνωση είναι μια προστιθέμενη αξία, όχι μόνο για την Ιτέα και τον Δήμο Δελφών, αλλά για ολόκληρη την περιοχή και θεωρώ ότι θα έχει μέλλον και θα φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα. Εμείς θα βάζουμε πλάτη, στον βαθμό που μπορούμε, σε αγαστή συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Για να δώσουμε βάση σε αυτές τις αξίες για τις οποίες διακρίνονται οι Έλληνες ανά τους αιώνες. Και ο αθλητισμός, που είναι πολιτισμός, είναι μία από αυτές. Ευχαριστώ όλους όσους φορείς συνέβαλαν στην επιτυχία, αλλά και στο προσωπικό μας που υπερέβαλε εαυτόν".

Νεκτάριος Μίχος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): "Ήταν μια προσπάθεια συλλογική. Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά σετον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας που ανέλαβε το κύριο βάρος στο οργανωτικό κομάτι. Κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να διαθέτουμε ένα κολυμβητήριο που να ανταποκρίνεται σε τέτοιες σπουδαίες εκδηλώσεις. Ελπίζουμε ότι θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο το ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ, κάτι που θα είναι και διαφήμιση για τον τόπο μας. Θέλω να πω ότι στη ζωή όλα έρχονται και παρέρχονται και αυτό που μένει είναι η παιδεία. Και ο αθλητισμός είναι σημαντικό κομμάτι της παιδείας".

Σοφία Αναγνωστάκου (Πρόεδρος ΝΟ Ιτέας): "Είμαστε ικανοποιημένοι για ακόμα μια φορά ανταπεξήλθαμε στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τόσο σπουδαίου τουρνουά της Κολμβητικής ομοσπονδίας. Είμαστε στη διάθεση της ΚΟΕ προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να προάγονται όλα τα αθλήματα της πισίνας. Ευχαριστούμε το Δήμο και την Περιφέρεια, όλους τους φορείς που ενεπλάκησαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό. Ήταν μια καλή προετοιμασία για τα κορίτσια μας. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες έμειναν ευχαριστημένες. Συγχαρητήρια και στην Εθνική Εφήβων για την επιτυχία της στο Παγκόσμιο".

Κεντ Γουόρθ (μέλος ΔΣ ΝΟ Ιτέας): Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι οι κερκίδες μπορεί να είναι μικρές, αλλά ήταν γεμάτες και με ενθουσιασμό, με μεγάλη καρδιά και λαμπερό βλέμμα. Αυτό είναι το μήνυμα του αθλητισμού. Χαίρομαι που υπάρχει αυτό στην Ιτέα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής