ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι δηλώσεις των καλύτερων της σεζόν 2015/16

  26.09.2016 16:57       1565

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν, όπως αναδείχθηκαν από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αλλά και οι πρώτοι σκόρερ. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την βράβευσή τους, αλλά και για τους στόχους τους στην φετινή σεζόν τόσο σε συλλογικό, όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Άγγελος Βλαχόπουλος – Καλύτερος παίκτης της σεζόν 2015/16

«Για μένα το καλύτερο της περσινής σεζόν ήταν όλα αυτά που καταφέραμε ως ομάδα. Όποιος από τους συμπαίκτες μου και να είχε πάρει αυτό το βραβείο θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Στα ομαδικά σπορ δεν μετράνει οι ατομικές διακρίσεις, αλλά οι ομαδικές.

Στον αθλητισμό κοιτάς πάντα προς την κορυφή. Η γεύση που έχω σε όλες τις διοργανώσεις είναι γλυκόπικρη. Τόσο για την Εθνική ομάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες που πήραμε την 4η και την 6η θέση, όσο και με τον σύλλογό μου τον Ολυμπιακό που ήρθαμε δεύτεροι στην Ευρώπη. Στον αθλητισμό όλοι θυμούνται τον κορυφαίο και ο στόχος είναι η πρώτη θέση.

Πλέον κάνω μια καινούρια αρχή στην Ιταλία. Θέλω να έχω μια πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα τόσο ατομικά, όσο κυρίως ομαδικά γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Με την Εθνική καλούμαστε να υπερασπιστούμε ένα μετάλλιο που είχαμε κατακτήσει στο Καζάν, αλλά και γενικότερα να υπερασπιστούμε τις πορείες που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια. Και στο World League κατακτήσαμε ένα μετάλλιο κι εκεί έχουμε στόχους ως ομάδα».

 

Αλεξάνδρα Ασημάκη – Καλύτερη Παίκτρια της σεζόν 2015/16 και πρώτη σκόρερ με 97 γκολ (ρεκόρ όλων των εποχών στην Α1 γυναικών)

«Είμαι πολύ χαρούμενη που και οι δύο χρονιές μου στον Ολυμπιακό συνδυάζονται και με ατομικές διακρίσεις. Θα ήθελα η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο Εθνικής. Θέλω να προσπαθήσουμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό, αφού πέρσι δεν είχαμε την παρουσία που θέλαμε στο Final-4. Δεν είναι βέβαια εύκολο να πάρεις δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ευρώπης. Στα εγχώρια, σίγουρα θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Με την Εθνική ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρέπει πλέον να είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί στερηθήκαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την απόλυτη πλειοψηφία των αθλητριών θα ήταν η πρώτη διοργάνωση και είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή η συμμετοχή του εκεί. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στερηθήκαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αφού είδαμε πως αν εξαιρέσει κανείς τις ΗΠΑ δεν υπήρχαν υπερδυνάμεις. Η ομάδα μας δεν είχε κάτι να ζηλέψει από αυτές που κατέκτησαν τα μετάλλια. Είναι πολύ λυπηρό να μην έχεις καν την ευκαιρία να το διεκδικήσεις. Το φετινό πρωτάθλημα είναι κάτι καινούριο που έχει γίνει με σκοπό αυτό να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Ελπίζω να λειτουργήσει έτσι. Δεν το ξέρω, αλλά θα φανεί στην πράξη».

 

 Γιόσιπ Πάβιτς – Καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν 2015/16

«Είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο. Είχαμε μια καταπλητική σεζόν με τον Ολυμπιακό. Πήραμε το νταμπλ και φτάσαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα υπήρχε και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που κάνει ακόμη πιο επιτυχημένη την χρονιά. Απολαμβάνω να παίζω στον Ολυμπιακό, αφού όλοι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί και πολύ καλοί χαρακτήρες. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Ελπίζω να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω. Ξέρω οτί υπάρχουν εξαιρετικοί σύλλογοι στην Ευρώπη, αλλά κι εγώ πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε σε μεγαλύτερες επιτυχίες».

 

Έλενα Κούβδου – Καλύτερη τερματοφύλακας της σεζόν 2015/16

«Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη προσωπικά και ομαδικά, τόσο σε επίπεδο συλλογικό, όσο και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Παρ' όλα αυτά είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια της περασμένης σεζόν. Κάθε νέα χρονιά είναι μια νέα αρχή. Αφήνουμε πίσω ότι έγινε πέρσι και θέτουμε νέους στόχους για φέτος. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα σαν Βουλιαγμένη και να έχουμε καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα για την Εθνική ομάδα ο στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του World League. Προσωπικά στο μυαλό μου έχω ως στόχο να καταφέρουμ να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχει έρθει η ώρα να φέρουμε επιτυχίες, κάτι που έχουμε να κάνουμε πολλά χρόνια και μας έχει λείψει».

 

 

Γιάννης Φουντούλης – Πρώτος σκόρερ 2015/16 με 101 γκολ

«Νομίζω ότι είναι μια προσωπική ευχαρίστηση για όλους τους αθλητές να λαμβάνουν τέτοια βραβεία. Είμαι διπλά χαρούμενος που ο Άγγελος Βλαχόπουλος κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην νέα του ομάδα και να διαπρέψει στην Ιταλία. Για μένα η καινούρια χρονιά είναι γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες. Προερχόμαστε από μία σεζόν που είχε μόλις μία ήττα. Βέβαια αυτήν η ήττα ήταν πικρή, αφού ήρθε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την Εθνική δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν αποτυχία η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα μας όλοι πιστεύαμε πως μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να διεκδικήσουμε αυτό που δεν έχει καταφέρει η Εθνική πόλο. Αυτά τα παιχνίδια που κρίνουν το αν θα πας στα ημιτελικά ή στο 5-8 είναι πολύ κρίσιμα. Εκεί δεν βρεθήκαμε σε μέρα και δίκαια ηττηθήκαμε. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαστε μια ομάδα σε διαρκή άνοδο και δεν έχουμε δικαίωμα – όπως και κάθε ομάδα – να σνομπάρουμε μια μεγάλη διοργάνωση.

Τέλος για το φετινό πρωτάθλημα σημείωσε: «Νομίζω το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Εμείς καλύψαμε τις απώλειες που είχαμε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες ενισχύθηκαν. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά μένει να το αποδείξουμε στην πισίνα».

 

Θοδωρής Βλάχος – Καλύτερος προπονητής στην σεζόν 2015/16 στην Α1 Ανδρών

Πέρσι ο Ολυμπιακός πέτυχε σε μεγάλο ποσοστό τους στόχους που είχε θέσει. Πήρε αήττητος τους δύο εγχώριους τίτλους και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής σε ένα Final-6, κάτι που προσπαθούσε εδώ και τρία χρόνια. Σαν προπονητής είμαι ευχαριστήμενος και περήφανος που ηγήθηκα της προσπάθειας των τελευταίων χρόνων του Ολυμπιακούς. Είναι τιμητική η προσωπική διάκριση. Μέχρι εκεί όμως. Η χρονιά φέτος ξεκινάει από την αρχή. Είναι πολύ ευχάριστο να βραβεύεσαι από τους ανθρώπους του χώρου να αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου. Θέλω να πω ότι θα προσπαθήσω ν κάνω την δουλειά μου καλύτερα και να πετύχω με τον Ολυμπιακό όλους τους στόχους.

 

Χάρης Παυλίδης – Προπονητής της χρονιάς 2015/16 στην Α1 Γυναικών

«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που με τιμήσαν με την ψήφο τους. Θα προσπαθήσω και του χρόνου για καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω ότι αυτές οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα είναι και πάλι το δίπολο που θα κυνηγήσει τον τίτλο και πιστεύω πως τα παιχνίδια θα είναι πιο κοντά φέτος σε σχέση με πέρσι. Το πρωτάθλημα Ευρώπης φέτος είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που όλες τους μπορούν να βρεθούν στο Final-4. Αν πάμε εκεί τα πάντα είναι ανοικτά. Νομίζω πως ο καινούριος τρόπος διεξαγωγής είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Θα υπάρχουν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια με εμάς και την Βουλιαγμένη και θεωρώ πως θα κάνει καλό».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ