ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 19ο FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ stoiximan.gr

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του πρώτου ημιτελικού

  23.03.2018 20:33       784

Στον τελικό του 19ου Final-4 stoiximan.gr βρισκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του ΝΟ Βουλιαγμένης με 9-4, στο κατάμεστο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, και έτσι περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Μετά τη λήξη του ημιτελικού, οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων παραχώρησαν δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκαν στο που κρίθηκε το παιχνίδι, στον αυριανό τελικό αλλά και στη δύσκολη συνέχεια. 

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού): "Σαν προπονητής θεωρώ πως το 0/8 στον παίκτη λιγότερο είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Δεν αφήσαμε περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα να κάνει το παιχνίδι της και ήμουν σίγουρος πως θα γινόταν ένα σκληρό παιχνίδι, με πρέσινγκ και γνωρίζαμε ότι δεν θα είναι ένα παιχνίδι όπως της κανονικής περιόδου ή των play-off, όπου το λάθος διορθώνεται, αλλά ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Σίγουρα είχαμε την πίεση του φαβορί, αλλά νομίζω ότι ήταν ένα καθαρό σκορ που μας δίνει δίκαιη πρόκριση στον τελικό. Δεν σκεφτόμασταν τον περσινό τελικό, το είχαμε ξεπεράσει και κάθε φορά κοιτάζουμε την επόμενη νίκη και το επόμενο τρόπαιο. Σίγουρα θα χάσουμε και ορισμένους τίτλους αλλά προχωράμε μπροστά και μια απώλεια μας δυναμώνει περισσότερο. Είμαστε το μεγάλο φαβορί για αύριο και δεν θα επιτρέψουμε να χάσουμε το τρόπαιο".

Γιόζιπ Πάβιτς (αρχηγός Ολυμπιακού): "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι πάντα μαζί μας και ήρθε σήμερα εδώ για αυτή τη γιορτή του πόλο. Πρέπει και αύριο να αγωνιστούμε ανάλογα διότι δεν είναι μόνο ο ημιτελικός αλλά και ο τελικός φυσικά, για αυτό άλλωστε και ήρθαμε εδώ. Εμείς κοιτάζουμε μόνο τη δική μας ομάδα, θεωρώ πως είμαστε η καλύτερη ομάδα και όποιος και να είναι ο αντίπαλός μας αύριο, θα στοχεύσουμε στη νίκη".

Αλέξανδρος Γούνας (παίκτης Ολυμπιακού): "Σίγουρα στηριζόμαστε αρκετά στην άμυνά μας και τον εξαιρετικό τερματοφύλακά μας. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν κλειδώσαμε από σήμερα, για αυτό και ο τελικός είναι αύριο και όχι σήμερα. Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί. Στο πόλο συνήθως κερδίζει ο καλύτερος και αυτό πρέπει να το δείξουμε και αύριο. Νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε στην πολύ καλή άμυνα που παίξαμε και βγάλαμε εκτός ρυθμού τον αντίπαλό μας. Ο ΝΟΒ είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε νέα παιδιά αλλά και σε έμπειρους παίκτες, όπως ο Χρήστος Αφρουδάκης, και θεωρώ πως τα πήγαμε πολύ καλά".

Κώστας Λούδης (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης): "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπαθεια των παικτών μου, νομίζω ότι αν "κόψουμε" το παιχνίδι σε κομμάτια δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τον Ολυμπιακό και το μοναδικό κομμάτι που υστερήσαμε ήταν ο παίκτης παραπάνω. Σίγουρα παίζει ρόλο η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού στον λιγότερο αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν εκτελέσαμε όπως θα έπρεπε ορισμένες φάσεις ενώ ήμασταν και λίγο άτυχοι. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε δυνάμεις αλλά υστερήσαμε πάρα πολύ στον παραπάνω και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι λογικό ότι όταν συμβαίνει αυτό θα λάβει τέτοιες διαστάσεις το σκορ. Ο Ολυμπιακός νομιζω πως θα πάρει το τρόπαιο, είναι μια ομάδα χτισμένη για να κατακτήσει την Ευρώπη. Με εμάς κλείδωσε τη νίκη στο τελευταίο οκτάλεπτο, ήμασταν ανταγωνιστικοί και τώρα προχωράμε παρακάτω".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ