ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Διαθεσόπουλος

«Όλοι παίρνουν αλλά δεν δίνουν τίποτα στην Εθνική»

  30.01.2012 20:55       1807

Καιταγιστικός ήταν για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αφού όπως δήλωσε μεταξύ άλλων, «όλοι δίνουν συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που πήρε το μετάλλιο γιατί θέλουν να παίρνουν από αυτή την ομάδα χωρίς να δίνουν τίποτα».

Αρχικά, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία των εθνικών μας ομάδων σε άνδρες και γυναίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, τονίζοντας: «Εμείς φέτος ξεκινήσαμε με στόχους το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να προκριθούν και οι δύο μας ομάδες στο Προολυμπιακό τουρνουά, αφού βασικός μας στόχος είναι η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Και οι δύο μας ομάδες προκρίθηκαν για το Προολυμπιακό που θα γίνει τον Απρίλιο και στους άνδρες και στις γυναίκες. Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν για το Πανευρωπαϊκό του 2014 και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο του 2013. Από ‘κει και πέρα, είπαμε αφού ο στόχος μας και η επιδίωξή μας επετεύχθη, θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο. Οι μεν άντρες κατέληξαν στην έκτη θέση, θα μπορούσαν και καλύτερα, αφού έπαιξαν με τις δύο από τις τρεις ομάδες που πήραν μετάλλιο και τα πήγαν αρκετά καλά. Οι δε γυναίκες έπαιξαν για μία ακόμα φορά τελικό, δεν πήραν το χρυσό, πήραν όμως το αργυρό. Όταν παίζεις τελικό, είναι πάντα δύσκολα παιχνίδια, είναι οι συγκυρίες. Εμάς δεν μας πήγαν μία – δύο συγκυρίες και χάσαμε το παιχνίδι», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΚΟΕ.

Και συνέχισε: «Όλοι τους δίνουν συγχαρητήρια στα κορίτσια της εθνικής πόλο αλλά μόνο παίρνουν από αυτήν την ομάδα γιατί δεν δίνουν τίποτα. Δυστυχώς είμαστε σε λάθος χώρα. Είναι θλιβερή η κατάσταση. Ποιος ξέρει και ποιος αναλογίζεται κάτω από ποιες συνθήκες εμείς κάνουμε αυτές τις επιτυχίες. Άφραγκοι σαν Ομοσπονδία, άφραγκοι σαν ομάδα και με παντελή σχεδόν έλλειψη κολυμβητηρίων. Να κάνουμε προπόνηση παραμονές πριν φύγουμε για το ευρωπαϊκό στο Αϊντχόφεν, μαζί με τη συγχρονισμένη, μαζί με το κολύμπι τις ίδιες ώρες. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα του 20121 και 2012. Καταλαβαίνω την οικονομική κρίση και τα προβλήματα. Είμαι από την Ελλάδα, δεν ζω σε άλλη χώρα αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα νοοτροπίας, θέμα οργάνωσης, λύσεων, αποφασιστικότητας, προγράμματος και θέμα πως κάποιοι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει».

Όσον αφορά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είπε: «Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν στο ευρωπαϊκό, πιστεύω ότι θα προκριθούν και οι δύο. Οι γυναίκες θα είναι επικεφαλής στον Όμιλο τους στο Προολυμπιακό τουρνουά. Και οι δύο ομάδες μπορούν να προκριθούν, αλλά στον αθλητισμό όλα είναι πιθανά, αν γίνει κάτι μη προβλέψιμο, τι να πώ…».

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος