ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ΠΑΤΡΑ

Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης: Ο δρόμος προς την επιτυχία

  18.07.2017 18:47       6008

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών ολοκληρώθηκε προχθές στην Πάτρα, με τους κολυμβητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό το μαρτυρούν τα πέντε πανελλήνια ρεκόρ που σημειώθηκαν και οι καταρρίψεις των προσωπικών επιδόσεων των αθλητών. Από τις ομάδες που ξεχώρισαν βάση των βαθμολογιών στις εκάστοτε κατηγορίες ήταν οι Ωκεανός, Ολυμπιακός, ΑΝΟ Αργυρούπολης και Ηρακλής. Οι ιθύνοντες των παραπάνω σωματείων μίλησαν στην επίσημη σελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας τον υψηλό συναγωνισμό των αγώνων.

Δημήτρης Δαμασιώτης: «Δικαίωση των κόπων μας. – Νιώθουμε υπερήφανοι»

Ο σύλλογος του Ωκεανού ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία των (Παίδων, Παμπαίδων Α, Παμπαίδων Β, Κορασίδων, Παγκορασίδων Α, Παγκορασίδων Β) με 447.5 βαθμούς δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις μικρέ κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των κοριτσιών κατετάγη πρώτος με 254 βαθμούς και στα αγόρια δεύτερος με 193.5 πόντους.

Ένας από τους ανθρώπους που ανήκουν στο προπονητικό και διοικητικό προσωπικό του Ωκεανού, ο Δημήτρης Δαμασιώτης, με δηλώσεις που έκανε τόνισε την σπουδαιότητα αυτής της επίτευξης, κάνοντας λόγο για δικαίωση των κόπων τους.

 «Είναι μία τεράστια επιβράβευση η πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών για όλους όσους εμπλέκονται στο σωματείο από τους παράγοντες, τη διοίκηση, τους προπονητές μέχρι και τους γονείς, οι οποίοι είναι αυτοί που κοπιάζουν καθημερινώς. Νιώθουμε υπερήφανοι με αυτή την επιτυχία του συλλόγου. Ουσιαστικά αποτελεί μία δικαίωση όλων των κόπων μας. Ήταν ένα δύσκολο πανελλήνιο πρωτάθλημα με μεγάλο αριθμό συμμετοχών.  Σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, παρά τη μεγάλη διάρκεια των αγώνων που αυτό θα μπορούσε να είχε φέρει μία μορφή κόπωσης στους κολυμβητές. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές του σωματείου για αυτή την επιτυχία και τους συνεργάτες Ηλία Λεμπέση, Τόλη Μιχαλόπουλο και Κώστα Λεμπέση καθώς και τους Γιώργο Δαμασιώτη και Ιωάννη Γαρουφαλιά που βοηθούν καθημερινώς το σωματείο του Ωκεανού».

 

Μιλτιάδης Χαλκιάς: «Να συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε τις Εθνικές ομάδες»

Την πολύ καλή παρουσία των τελευταίων χρόνων συνέχισε ο κολυμβητικός σύλλογος του Ηρακλή, δείχνοντας ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Στην κατηγορία των εφήβων του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Πάτρα κατέλαβε την 4η θέση με 62 βαθμούς και στις νεάνιδες την 1η θέση με 124.5 πόντους.

Στη γενική βαθμολογία των δύο αυτών ηλικιακών κατηγοριών κατέλαβε την 2η θέση με 186.5 πόντους. Ένας από τους ανθρώπους που ανήκουν στην προπονητική ομάδα του Ηρακλή και «κρύβεται» πίσω από αυτή την επιτυχία του συλλόγου είναι ο Μιλτιάδης Χαλκιάς, που με δηλώσεις του υπογράμμισε:

 «Πραγματοποιήσαμε μία καλή εμφάνιση και θεωρώ πως κάναμε το κάτι παραπάνω στους αγώνες, αν λάβουμε υπόψη μας τα προβλήματα προπονήσεων που είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.Ο συναγωνισμός ήταν αρκετά έντονος, με το επίπεδο των αθλητών να ήταν υψηλό και αυτό το αποδεικνύουν και τα πανελλήνια ρεκόρ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δεν είναι τυχαία για το σύλλογο η εμφάνισή μας, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε πάρει τα 3 πρωταθλήματα σε συλλογικό επίπεδο.  Γενικά, γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στα τμήματα των υποδομών και στόχος του Ηρακλή είναι να συνεχίσει τα τροφοδοτεί τις εθνικές ομάδες. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κολυμβητική Ομοσπονδία για την διοργάνωση και σε όλους όσους συντέλεσαν στην διεξαγωγή των αγώνων».

 

Βαγγέλης Κοζομπόλης: «Υψηλό το επίπεδο – Ελπιδοφόρο για την ελληνική κολύμβηση»

Εξαιρετική παρουσία είχε ο ΑΝΟ Αργυρούπολης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών που έγινε στην Πάτρα το τριήμερο (13-16 Ιουλίου), με το Αθηναϊκό σωματείο να βρίσκεται μέσα στην πρώτη 5αδα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ήταν 2ος στους έφηβους με 83 βαθμούς, 4ος στις νεάνιδες με 88 και στο σύνολο των δύο αυτών ηλικιακών ομάδων 3ος με 171 βαθμούς. Την 1η θέση κατέλαβε στα αγόρια (παίδων, παμπαίδων Α, παμπαίδων Β) συγκεντρώνοντας 198 πόντους και στο γενικό σύνολο βρέθηκε στην 3η θέση με 311 βαθμούς. Την αισθητή αυτή παρουσία του συλλόγου μας εξήγησε ο προπονητής, Βαγγέλης Κοζομπόλης, επισημαίνοντας:

«Δεν είναι η πρώτη χρονιά που πηγαίνουμε τόσο καλά στους αγώνες καθώς τα τελευταία 11 χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε υψηλούς στόχους ως σύλλογος. Στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και πλέον τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και δείχνουν τις κολυμβητικές τους αρετές και στις κατηγορίες των γυναικών – ανδρών. Το επίπεδο συναγωνισμού στο πρωτάθλημα ήταν στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την ελληνική κολύμβηση. Μερικά μικροπροβλήματα που υπήρχαν κατά την διάρκεια των αγώνων ήταν αυτό της λειτουργίας του κλιματισμού με την ατμόσφαιρα να ήταν αποπνικτική, ενώ και οι αγώνες είχαν μεγάλη διάρκεια που κούραζε τους αθλητές. Ελπίζω η Ομοσπονδία θα δει τα προβλήματα αυτά και να μεριμνήσει αναλόγως στο μέλλον».

 

Σπύρος Μπιτσάκης: «Πετύχαμε τους στόχους μας – Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις οικογένειές τους»

Πρώτος στη βαθμολογία των εφήβων/νεανίδων ήταν ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν την κορυφή στους εφήβους με 146 βαθμούς και την 3η θέση στην ηλικιακή ομάδα των νεανίδων με 103.5 βαθμούς. Ο επικεφαλής όλων των τμημάτων των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Σπύρος Μπιτσάκης με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολύμβητικής Ομοσπονδίας, τόνισε τα εξής:

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία εφήβων -νεανίδων, οι συμμετοχές σε τελικούς και στα δυο ηλικιακά πρωταθλήματα, η επίτευξη ορίων προεθνικής ομάδας  ήταν μερικοί από τους αγωνιστικούς στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν και τους πετύχαμε. Οι επιτυχίες αυτές είναι ακόμη μεγαλύτερες, γιατί έγιναν σε συνδυασμό με τις εξίσου καλές μαθητικές επιδόσεις των αθλητών μας, κάτι στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών στον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια  στα παιδιά και τις οικογένειες τους για όλα όσα κατάφεραν για ακόμη μια αγωνιστική χρονιά αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Συγχαρητήρια ακόμη στους προπονητές του αγωνιστικού τμήματος κολύμβησης κ. Νίκο Γέμελο, κ. Στέλιο Φιλόπουλο και κ. Αλεξάνδρα Γκικάκη, καθώς και στον έφορο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το σημαντικό και σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν η μεγάλη δυναμική που έχει το άθλημα της κολύμβησης και οι εξαιρετικές επιδόσεις πολλών αθλητών από διαφορετικούς συλλόγους, παρότι αρκετές κολυμβητικές/ αθλητικές εγκαταστάσεις υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα ,καθόλα τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, παρά την προσπάθεια που γίνεται από την ομοσπονδία και τους τοπικούς φορείς. Η πολιτεία οφείλει να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό, εξασφαλίζοντας τους παράλληλα τις  απαραίτητες συνθήκες για μια σωστή μόρφωση και προοπτικές για το μέλλον».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ