ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Πρωταθλητές Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου - ικανοποίηση από τις εμφανίσεις των νεαρών κολυμβητών

  22.07.2018 22:31       3936

Με τους Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου να χρίζονται πρωταθλητές ολοκληρώθηκε την Κυριακή (22/7) στo Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών στην κολύμβηση σε Εφήβους/Νεάνιδες και Παίδες/Κορασίδες, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Στην κατηγορία Εφήβων/Νεανίδων πρωταθλητής στέφθηκε ο Ολυμπιακός, που συγκέντρωσε συνολικά 234,5 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο ΑΟ Ωκεανός με 217,5 βαθμούς και τρίτος ο ΑΝΟ Γλυφάδας με 187.

Η Νίκη Βόλου συγκέντρωσε 374 βαθμούς και στέφθηκε πρωταθλήτρια στις κατηγορίες στα Age Groups (Παίδων, Παμπαίδων Α', Παμπαίδων Β', Κορασίδων, Παγκορασίδων Α' και Παγκορασίδων Β'), δεύτερος ήταν ο ΑΟ Ωκεανός με 333 βαθμούς και τρίτος ο ΠΑΟΚ με 325. 

Συνολικά, οι αγώνες στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και σπουδαίες επιδόσεις, κάτι που σημείωσε στις δηλώσεις του και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαγγέλης Βούλτσος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: "Ήταν μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, όπου πραγματοποιήθηκαν χρόνοι επιπέδου σε συλλογικό επίπεδο και ο συναγωνισμός αποδείχθηκε ιδιαίτερα υψηλός. Υπήρξαν σπουδαίες επιδόσεις και παρατηρήθηκε ότι οι αθλητές βελτιώθηκαν θεαματικά σε σχέση με πέρυσι και έδειξαν ότι το επίπεδο της ελληνικής κολύμβησης είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αν συνεχίσουν έτσι, θεωρώ πως θα ανέβει γενικότερα το μέσο επίπεδο του συναγωνισμού και θα έχουμε στο μέλλον αρκετές επιτυχίες. Μπορεί να μην παρατηρήθηκε κάποιο πανελλήνιο ρεκορ, ωστόσο νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου για αυτά τα παιδιά να το πετύχουν".

Στους αγώνες μετείχαν συνολικά 975 κολυμβητές / τριες.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ