ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΣΟΦΙΑ

Στην κορυφή η Ελλάδα!

  07.05.2017 23:08       8331

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους οι κολυμβητές μας στους βαλκανικούς αγώνες που διεξήχθησαν στη Σόφια το διήμερο 6-7 Μαΐου, οδηγώντας την Ελλάδα στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας.

Στις επιμέρους κατηγορίες, τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια τερμάτισαν στη δεύτερη θέση πίσω από την Τουρκία και την Ρουμανία αντίστοιχα. Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο από τη Βουλγαρία και αναμένεται να βρίσκεται στην χώρα στις 12:00.

Οκτώ μετάλλια πρόσθεσε την τελευταία μέρα η Ελληνική αποστολή στις αποσκευές της φτάνοντας τα 31 στο σύνολο. Συγκεκριμένα, οι κολυμβητές μας πανηγύρισαν τρεις φορές την πρωτιά, 14 φορές κρέμασαν στο στήθος τους το αργυρό και 14 φορές πανηγύρισαν με το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό τους.

Με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα τις ΚΟΕ, ο τεχνικός και ένας και των συνοδών Λευτέρης Χατζηστάμος τόνισε την επιτυχημένη παρουσία της ελληνική αποστολής, επισημαίνοντας: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις επιδόσεις και την παρουσία τους αυτό το διήμερο. Έδωσαν την ψυχή τους. Χρόνια είχαν να γίνουν βαλκανικοί αγώνες με τέτοιο υψηλό συναγωνισμό. Η ομάδα έχει μέλλον. Θετικό είναι ότι οι γεννηθέντες του 2000 είναι πολύ καλοί. Σημαντικό είναι ότι έχουν μπει από νωρίς σε ένα υψηλό πρόγραμμα αγώνων».

Διπλή εκπροσώπηση είχαμε στο βάθρο στο αγώνισμα των 50μ. πρόσθιο,  με τον Σπύρο Κρανιά να δίνει στην Ελλάδα το τρίτο της χρυσό μετάλλιο με χρόνο 29.39 και τον Πάρη Ράπτη να κρεμά στο στήθος του το χάλκινο με χρόνο 29.85.

Εξαιρετικός χρόνος σημειώθηκε από τον Παναγιώτη Μπολάνο στα 100μ. ύπτιο, με το 56.75 να του χαρίζει το αργυρό μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα ο Θανάσης Ζαφειρόπουλος κατατάχθηκε 8ος με χρόνο 59.90.

Την προσωπική της συγκομιδή μεταλλίων συνέχισε η Νικολέτα Παυλοπούλου τερματίζοντας στην τρίτη θέση στα 50μ. πρόσθιο με χρόνο 32.87. Χάλκινο μετάλλιο και για την Αφροδίτη Κατσιάρα στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 4:25.63. Δύο τρίτες θέσεις κατέλαβαν οι Νίκος Ντάνος και Φωτεινή Μέτσιου στα 400μ. μικτή ατομική με χρόνο 4:35.63 και 5:01.65 αντίστοιχα.

Το τελευταίο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή χάρισαν τα κορίτσια, Όλγα Αρνάκη, Παρασκευή Χατζηδοπαυλάκη, Νικολέτα και Γεωργία Παυλοπούλου, στη σκυτάλη 4Χ100 ελεύθερο ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 3:55.74.

Γραφείο Τύπου: Νβχ