ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΣΟΦΙΑ

Στην κορυφή της βαθμολογίας τα αγόρια - Δεύτερη θέση στα κορίτσια

  07.05.2017 00:24       3026

 

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η πρώτη μέρα των Βαλκανικών αγώνων κολύμβησης που διεξάγεται στη Σόφια. Οι Έλληνες κολυμβητές στο απογευματινό πρόγραμμα πήραν άλλα εφτά μετάλλια, κλείνοντας την ημέρα με 16 στο σύνολο. Τα αγόρια βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή και τα κορίτσια στην 2η  κυνηγώντας την Τουρκία που είναι εννέα βαθμούς μπροστά της. 

Ο τεχνικός και ένας εκ των συνοδών της αποστολής Αλέκος Χατζηστάμος με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, δήλωσε για την πρώτη ημέρα των αγώνων: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την πρώτη ημέρα των αγώνων. Τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Σχετικά με την βαθμολογία στα αγόρια είμαστε μπροστά και τα κορίτσια είναι στη δεύτερη θέση. Το αρνητικό είναι ότι ως διοργάνωση είναι λίγο αργή με αποτέλεσμα τα παιδιά να κουράζονται».

Στο απογευματινό πρόγραμμα, το δεύτερο χρυσό για την Ελληνική αποστολή πήρε ο Νικόλαος Ντάνος στα 200μ. μικτή ατομική με χρόνο 2:07.29. Ο Έλληνας κολυμβητής πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ 2:07.13, το οποίο είχε πετύχει στις 19 Φλεβάρη στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων στο ΟΑΚΑ.

Ο χρυσός νικητής Νίκος Ντάνος, σημείωσε: «Ευχαριστώ τον προπονητή μου κ. Ρηγάτο, τον γιατρό μου κ. Αντωνάκη, τον φυσιοθεραπευτή μου κ. Μανδίλη, την Όλγα και την ομάδα μου τον ΑΟ Κολωνού, την ΚΟΕ και τον Θεό. Για εμένα αυτή η διάκριση δεν αλλάζει κάτι. Μου δίνει απλά μια ψυχολογική ώθηση».

Kοντά στην καλύτερη προσωπική της επίδοση βρέθηκε και η Νικολέτα Παυλοπούλου, που με χρόνο 2:18.81 στα 200μ. μικτή ατομική πήρε το αργυρό μετάλλιο. Η κολυμβήτρια του Ωκεανού περίπου ένα μήνα πριν στην Τσεχία είχε σημειώσει 2:17.59.

Προσωπικά ρεκόρ σημειώθηκαν από τρεις κολυμβητές μας που είχαν ως αποτέλεσμα να τους φέρουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Συγκεκριμένα, η Όλγα Αρνάκη με χρόνο 28.26 πήρε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πεταλούδα καταρρίπτοντας το ατομικό της ρεκόρ 28.35 που κρατούσε από τις 17 Φλεβάρη. Ο Παναγιώτης Μπολάνος στα 200μ. ύπτιο τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:03.69, πέφτοντας από το 2:04.24 που είχε πετύχει τον Ιούλιο ένα χρόνο περίπου πριν. Πολύ καλή κούρσα έκανε στα 1500μ. ελεύθερο ο Ανδρέας Γεωργακόπολους που με χρόνο 16:04.90 κρέμασε το αργυρό μετάλλιο στο στήθος του, καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ 16:05.84.

Το χορό των μεταλλίων είχε ανοίξει από το πρώτο αγώνισμα του απογευματινού προγράμματος ο Πάρης Ράπτης, ο οποίος στα 50μ. πεταλούδα είχε τερματίσει τρίτος με χρόνο 25.10. Το δρόμο των αγοριών ακολούθησαν τα κορίτσια στα 4Χ200 μικτή ομαδική. Οι Γεωργία Παυλοπούλου, Φωτεινή Μέτσιου, Αφροδίτη Κατσιάρα και Νικολέτα Παυλοπούλου έφεραν την Ελλάδα στην δεύτερη θέση, όπως και τα αγόρια το πρωί, με χρόνο 8:31.67.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νβχ