ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ

Στον Σπύρο Γιαννιώτη το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι»

  20.12.2016 09:31       2255

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε, η λαμπρή εκδήλωση των 63ων Αθλητικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, για τους Κορυφαίους του Ελληνικού Αθλητισμού το 2016.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, ομάδες και προπονητές της χρονιάς, όπως αυτοί προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών-μελών του Συνδέσμου.

O αθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης τιμήθηκε με το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play), την ενέργειά του να αναγνωρίσει την νίκη του Ολλανδού αντιπάλου του, αμέσως μετά τον συγκλονιστικό τερματισμό των 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μη αποδεχόμενος την υποβολή ένστασης.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως με αυτό το βραβείο, η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο: «Ένα βραβείο "ευ αγωνίζεσθαι" είναι πολύ τιμητική διάκριση για έναν αθλητή. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για την βράβευση. Η φετινή χρονιά κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό αφού πρόσφατα έγινα πατέρας. Είναι συγκλονιστικό συναίσθημα, είναι κάτι μοναδικό. Θα προσπαθήσω να είμαι πάντα κοντά στο παιδί μου. Θα του δώσω την σωστή κατεύθυνση προσπαθώντας να του μάθω το σωστό».

Αναφορικά με τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, υποστήριξε: «Σίγουρα θα μείνω στον αθλητισμό. Τόσα χρόνια έχω πάρει πάρα πολλά από τον αθλητισμό. Νιώθω υποχρεωμένος να ανταποδώσω, από κάποιο άλλο πόστο, όχι του αθλητή. Είναι κάτι που το θέλω πραγματικά. Θέλω να βοηθήσω και πιστεύω ότι μπορώ».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην πρώτη τριάδα των καλύτερων προπονητών, από την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την βράβευση του Σπύρου Γιαννιώτη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ψηφίστηκα για ακόμη μία χρονιά, στην πρώτη τριάδα των προπονητών. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους αθλητικούς συντάκτες, αλλά και την αγάπη του κόσμου στο άθλημα μου. Είμαι συγκινημένος που ξαναβραβεύτηκε για άλλη μια φορά ο αθλητής μου, Σπύρος Γιαννιώτης. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες αθλητές, να βρεθούν ακόμα ψηλότερα, στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ