ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΣΟΛΩΜΟΥ-ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ

Στόχος μας η 8άδα στην Ολυμπιάδα

  29.05.2012 13:05       1088

Επέστρεψε χθες το απόγευμα η Ελληνική αποστολή Συγχρονισμένης κολύμβησης από το Αϊντχόφεν, όπου διεξήχθη φέτος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Σολωμού μίλησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την εμφάνιση τους ως Ντουέτο αλλά και την συνολική παρουσία της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, εκπροσωπώντας τις συναθλήτριες της, είπε : «Είχε πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας αυτός. Πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια κατεβήκαμε με ομαδικό, μικρή ομάδα ηλικιακά αλλά πολύ δυνατή. Κάναμε αρκετά καλή εμφάνιση. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες γιατί πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Στο ντουέτο κρατήσαμε την θέση που είχαμε, με την 5η θέση τώρα στην Ευρώπη. Στο ομαδικό ήμασταν έκτες αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την δουλειά μας. Ήταν αρκετά κουραστικός ο αγώνας αλλά είμαστε ευχαριστημένες».

Από την πλευρά της η Δέσποινα Σολωμού, η οποία ήταν η μόνη αθλήτρια που μετείχε και στα τέσσερα αγωνίσματα, δήλωσε: «Ήταν πολύ μεγάλη διοργάνωση, ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν την Ολυμπιάδα γι’ αυτό ήταν και σαν ένα μεγάλο τεστ για εμάς, να δούμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Όσον αφορά τα προγράμματα στο σόλο είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ανέβηκα μια θέση και ήμουν πολύ κοντά στο μετάλλιο αλλά θέλουν δουλειά πάρα πολλά πράγματα από πίσω. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Στο ντουέτο φέραμε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και περάσαμε δύο χώρες, οι οποίες ήταν κάποια χρόνια μπροστά μας και τώρα είμαστε ξεκάθαρα μπροστά τους με αρκετούς βαθμούς διαφορά. Όσον αφορά τα ομαδικά ήμασταν μια πολύ μικρή ομάδα, τα κορίτσια σχεδόν πρώτη φορά εμφανίζονται σε μεγάλη διοργάνωση και η 4η θέση στο κόμπο και η 6η στο ομαδικό είναι πολύ σημαντικές».

Η ελληνίδα αθλήτρια της Συγχρονισμένης εξέφρασε την ιδιαίτερη αισιοδοξία της όσον αφορά το αγώνισμα του Ντουέτο, λέγοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξη ειδικά για το ντουέτο, γιατί αν είμαστε σε αυτή τη θέση που είμαστε τώρα στο Ευρωπαϊκό, μπορούμε να είμαστε στην 8αδα στην Ολυμπιάδα και αυτό κυνηγάμε. Σίγουρα μετά το Προλυμπιακό τουρνουά και ειδικά μετά από αυτόν τον αγώνα έχει ανέβει πάρα πολύ η ψυχολογία μας και τώρα θέλουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να καταφέρουμε κάτι ακόμα παραπάνω από αυτό που ήδη έχουμε καταφέρει».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μιλώντας και εκείνη για την προετοιμασία τους για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου φάνηκε εξίσου αισιόδοξη: «Τώρα δουλεύαμε όλα τα προγράμματα. Από εδώ και πέρα θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε μόνο το ντουέτο, στο οποίο θα «πέσουμε» στην Ολυμπιάδα. Πιστεύουμε ότι θα βγει κάτι πολύ καλό γιατί το αποτέλεσμα ήταν ήδη πολύ καλό, οπότε θα έχουμε άλλους δύο μήνες να δουλέψουμε και πιστεύουμε θα έχουμε αυτό που επιθυμούμε».

Όσον αφορά το επίπεδο των αγώνων, η Δέσποινα Σολωμού τόνισε: «Γενικότερα το επίπεδο ήταν αρκετά ψηλό ειδικά στο σόλο και στο ντουέτο που είναι προετοιμασία για την Ολυμπιάδα. Σίγουρα κάθε χώρα προσπαθεί για το καλύτερο και εμφανίζεται πάντα καλύτερη και καλύτερη».

Τέλος, τα δύο κορίτσια θέλησαν να ευχαριστήσουν όλους όσους τις στήριξαν και τις στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα, αφιερώνοντάς τους την επιτυχία τους: «Θέλουμε να πούμε ένα ευχαριστώ στις προπονήτριές μας που είναι από την αρχή δίπλα μας και είναι οι πιο βασικοί παράγοντες αυτή τη στιγμή που είναι κάθε μέρα, όλη τη μέρα μαζί μας, σίγουρα στις οικογένειές μας επειδή στέκονται δίπλα μας κάθε στιγμή της ημέρας και πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει».

Στη φωτογραφία το Ντουέτο της ελληνικής αποστολής Συγχρονισμένης Κολύμβησης (Δέσποινα Σολωμού-Ευαγγελία Πλατανιώτη).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος