ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χούμας: "Εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών ηλικιών σε Χαιδάρι και Περιστέρι"

  26.06.2016 21:26       4713

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών ηλικιών (9-12 ετών) στα κολυμβητήρια του Περιστερίου και του Χαϊδαρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με τους αθλητές και τους γονείς τους να γεμίζουν τα δύο κολυμβητήρια.
Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Νίκος Κραουνάκης βρέθηκε στο Χαϊδάρι και μας μετέφερε το κλίμα και τις εντυπώσεις του. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
«Πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες έδειξαν την δύναμη της ελληνικής κολύμβησης, διότι πιστεύω είναι το μόνο άθλημα που μπορεί σε δύο κολυμβητήρια αυτό το Σαββατοκύριακο να τα έχει κατάμεστα από αθλητές και γονείς. Αυτό είναι η μεγάλη δύναμη της κολύμβησης. Ως προς τις συμμετοχές, σε αυτές τις ηλικίες εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για τους χρόνους. Θέλω να δω παιδιά που να γυαλίζει το μάτι τους, τους αρέσει αυτό που κάνουν και έχουν καλή τεχνική. Είδα ότι υπάρχουν καλοί σωματότυποι, καλές τεχνικές, διακρίνω πολύ καλή βάση για την ελληνική κολύμβηση ».
Όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης τόνισε:
«Εάν εχουμε κατάλληλες συνθήκες από την πολιτεία για να υπάρχουν κολυμβητήρια ανοικτά, χωρίς κρύα νερά και προβλήματα , πιστεύω ότι υπάρχει το υλικό το οποίο μπορεί να μας δώσει την ελπίδα να πετύχουμε αυτά που στοχεύουμε. Η συμμετοχή και η διάθεση των παιδιών να κάνουν αυτό που αγαπάνε με ικανοποιεί. Για την μεγάλη επιτυχία των αγώνων πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Χαϊδαρίου, αλλά και του Περιστερίου γιατί βοήθησαν τα μέγιστα έτσι ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες υποδειγματικά, χωρίς κανένα πρόβλημα και η βοήθεια τους ήταν υπερπολύτιμη».  


Στο Περιστέρι βρέθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας. Μας μίλησε για τους αγώνες τονίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι αθλητές:
«Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών στα δύο κολυμβητήρια, μια διοργάνωση η οποία περιλάμβανε πλήθος σωματείων και πλήθος αθλητών από όλη την Ελλάδα. Περίπου 1600 κολυμβητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχε και στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστούν σε Πανελλήνια κλίμακα αυτήν την φορά. Οι επιδόσεις οι οποίες έγιναν είναι εξαιρετικές, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι επιδόσεις σε αυτές τις κατηγορίες, όσο τα παιδιά να βελτιώνουν τα λάθη τους, τις προσπάθειες τους. Οι προπονητές να παρακολουθούν τα παιδιά και να έχουν την δυνατότητα να τα εκπαιδεύσουν προς την αγωνιστική κολύμβηση. Πιστεύω ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε τις δυνατότητες των κολυμβητηρίων ώστε να γίνουν αυτοί οι αγώνες με τον τρόπο που είχαμε σχεδιάσει, παρόλα αυτά εκτιμω ότι ήταν κέρδος για τους κολυμβητές και τους προπονητές τους αυτοί οι αγώνες. Καλό καλοκαίρι σε όλους, συγχαρητήρια στους συλλόγους, στα παιδιά και στους γονείς των παιδιών για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο τον χρόνο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ