ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Δέσποινα Θεοδωρίδου

«Χρειαζόμαστε νέα παιδιά»

  13.03.2012 14:23       2381

Με μεγάλο νικητή το ΝΟ Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε το χειμερινό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η ιστορική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της συλλόγους όπως ο ΑΝΟ Αργυρούπολης και ο Νηρέας Χαλανδρίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Δέσποινα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας της και όχι μόνο.

«Από την πρώτη θέση που κατακτήσαμε εννοείται πως είμαστε ικανοποιημένες. Ό,τι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πήραμε και ιδιαίτερα στο ομαδικό κερδίσαμε με διαφορά 2 βαθμών, η οποία είναι αρκετά μεγάλη. Μόνο από τις Σολωμού και Πλατανιώτη, οι οποίες ετοιμάζονται για τους προκριματικούς των Ολυμπιακών αγώνων, χάσαμε σε ντουέτο και ομαδικό».

Για τη δική της παρουσία η έμπειρη αθλήτρια τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη δική μου επίδοση. Ήμουν στην καλύτερη φόρμα».

Η Δέσποινα Θεοδωρίδου, παρά τα 34 της χρόνια έδειξε ότι η επιτυχία στον αθλητισμό δεν εξαρτάται από την ηλικία αλλά από την προσπάθεια, το πείσμα και το ταλέντο. Η πολύχρονη παρουσία της στο χώρο και το γεγονός πως υπήρξε από τις πρώτες αθλήτριες που έφεραν την συγχρονισμένη κολύμβηση στη χώρα μας  καθιστούν τη γνώμη της για την σημερινή κατάσταση στο χώρο βαρύνουσας σημασίας: «Χρειαζόμαστε παιδιά να έρθουν στο χώρο, να βγάζουμε περισσότερες αθλήτριες, να γίνονται καλύτερες προπονήσεις. Είναι βασικό να μπουν νέα παιδιά στην συγχρονισμένη κολύμβηση. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εξέλιξη, αλλά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Οι μόνες αθλήτριες που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και στο μέλλον είναι η Σολωμού και η Πλατανιώτη».

Στη φωτογραφία, η Δέσποινα Θεοδωρίδου (δεξία) με τη Χριστίνα Θαλασσινίδου από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος