ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ, ΤΟΜΣΚ

Χρυσό και πάλι ο Λιβογιάννης, ασημένια οι Αρκουδή, Θωμάκου, χάλκινο η 4Χ200 επιφάνεια Νέων (Photos)

  04.08.2017 20:14       4990

Γεμάτη τεράστιες διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα ήταν η τρίτη ημέρα των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Νέων στο Τομσκ της Ρωσίας. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο με τον ίδιο πρωταγωνιστή, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ είχε και άλλα καλά πλασαρίσματα.

Συγκεκριμένα, ένα ακόμα χρυσό κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Στυλιανός Λιβογιάννης που αναδεικνύεται σε κορυφαίο των αγώνων. Αυτή τη φορά στον τελικό στα 400 διπλά πέδιλα Νέων πρώτευσε με χρόνο 3.33.69 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται για δεύτερη φορά στο Τομσκ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ούγγρος Στάντλερ με 3.38.33 και το χάλκινο ο Ρώσος Λομπάτσεφ με 3.39.17. Ο έτερος Έλληνας στον συγκεκριμένο τελικό, ο Κωνσταντίνος Τσιάβος ήταν 4ος με 3.40.67.

Η Ελευθερία Αρκουδή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με μια εκπληκτική κούρσα στα 400 μ. υποβρύχιο, με χρόνο 3.15.99 και άνοιξε τον χροό των μεταλλίων από πλευράς κοριτσιών. Το χρυσό πήρε η Ρωσίδα Παρτσακασβίλι με 3.03.52 και το χάλκινο η επίσης ρωσίδα Κουζνέτσοβα 3.16.69.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε λίγο αργότερα και η Ευδοκία Θωμάκου στα 400 μ. διπλά πέδιλα με 3.51.11. Το χρυσό πήρε η Ουγγαρέζα Χάμλιν με 3.49.22 και το χάλκινο η Γαλλίδα Ζοανά με 3.51.60. Στον ίδο τελικό η Βενετία Μπάτσιου ήταν 5η με 3.59.20.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στα 4Χ200 επιφάνεια Νέων η Εθνική μας ομάδα αγοριών με τους Νίκο Παπαθεοδώρου, Βασίλη Κολιπέτρη, Κωνσταντίνο Τερζανίδη, Κωνσταντίνο Τσιάβο με 5.53.63. Το χρυσό πήρε η Ρωσία με 5.42.66 και το ασημένιο η Ουκρανία με 5.52.70.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών (4Χ200 επιφάνεια) η ελληνική ομάδα με τις Δήμητρα Ακριτίδου, Ελευθερία Πουλοπούλου, Αναστασία Γανέλλη, Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου τερμάτισε 4η με 6.22.22.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών της τρίτης ημέρας μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Κωνσταντίνος Στυλιανός Λιβογιάννης: "Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα!! Επιτεύχθηκε μετά από σκληρή προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες, με διπλές προπονήσεις σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ την Κολυμβητικη Ομοσπονδία Ελλάδος για την ευκαιρία που μου έδωσε να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης στο Τομσκ της Ρωσίας, τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής κ. Ηλία Ξιάρχο για όλη του τη στήριξη, τους δύο ομοσπονδιακούς τεχνικούς της ελληνικής αποστολής κ. Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη. Τέλος, ευχαριστώ τον Όμιλό μου, τον ΝΟΒΑ και την διοίκησή του, τους προπονητές μου εκεί και την οικογένεια μου που στέκεται πάντα δίπλα μου".
 
Ελευθερία Αρκουδή:"Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από τα αποτέλεσματα που κατάφερα να φέρω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν στη δύσκολη προετοιμασία και την οικογένειά μου, τους συναθλητές  μου και κυρίως τους προπονητές μου, που χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει".
 
Ευδοκία Θωμάκου: "Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να φέρω τη χώρα μου ψηλά και να ανεβώ στο βάθρο μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Ο στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος και είμαι πολύ ευχαριστημένη από την επίδοσή μου μέσα σε αυτήν τη δύσκολη κούρσα, διότι είναι και ένα καινούργιο αγώνισμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Φραγκίσκο Σιάμο, Μάρκο Μπακόλα και Αντώνη Δαλαμάγκα για τη στήριξή τους, διότι χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμουν εδώ".
 
Τα μέλη της σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. επιφάνεια: Κωνσταντίνος Τερζανίδης: "Είμαι πολύ χαρούμενoς και ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματα που κατάφερα να φέρω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν σε όλη αυτή τη δύσκολη προετοιμασία. Την οικογένειά μου, τους συναθλητές μου και κυρίως τους προπονητές μου, που χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει". Νίκος Παπαθεοδώρου: "Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά που πέρασε και επίσης όλους μου τους συναθλητές, διότι χάρη στην υποστήριξή τους έφτασα σε αυτή την επιτυχία". Βασίλης Κολιπέτρης: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιάννη Καλαϊτζογλίδη που μαζί του περπάτησα ένα ένα τα βήματα για να φτάσω σε αυτό το σημείο της κατάκτησης της τρίτης παγκόσμιας θέσης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με υποστηρίζουν από την στιγμή που ξεκίνησα την Τεχνική κολύμβηση καθώς και τους γυμναστές μου, Βασίλη Βαρδή και Γιώργο Χρυσάφη (proponisis). Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τον φυσικοθεραπευτή μου που ήταν και είναι πάντα δίπλα μου, τον Γιώργο Πεντέρη. Τέλος ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου (Γλαύκος Περιστερίου) για την υποστήριξή τους από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα σε αυτήν". Κωνσταντίνος Τσιάβος: "Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Φραγκίσκο Σιαμο, Μάρκο Μπακόλα και Αντώνη Δαλαμάγκα που αυτα τα δυο χρόνια, με πολύ πόνο και ιδρώτα, με βοήθησαν να κατακτήσω βημα βήμα κάθε στόχο που έβαζα και έτσι να γίνομαι ακόμα καλύτερος και επιτέλους να φτάσω στον μεγαλύτερο στόχο που ήθελα να κατακτήσω. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω παρά πολύ τους ομοσπονδιακούς προπονητές που μου έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψω μέχρι το Τομσκ της Ρωσίας και να συμμετέχω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Νέων".
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής