ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

01/09/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.468) - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ *Ο ΣΟΛΑΝΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ *ΟΙ «11» ΤΟΥ ΣΙΜΠΕΝΙΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ *ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

  02.10.2011 20:12       1101

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν από την παρουσία του κόσμου, στους αγώνες της Εθνικής μας, οι νεαροί διεθνείς, το τεχνικό επιτελείο και οι διοργανωτές του 16ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών.

Το ίδιο, απόλυτα ικανοποιημένοι, εμφανίζονται και οι παράγοντες της Fina, αφού ο κόσμος δεν λείπει ακόμη και από τα παιχνίδια χαμηλότερου βεληνεκούς που διεξάγονται στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, χτες το βράδυ, όταν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με το Πουέρτο Ρίκο, στο ανοιχτό Εθνικό Κολυμβητήριο, ξέσπασε δυνατή μπόρα, ο κόσμος έμεινε στις θέσεις του.

Η εξέδρα, ακόμη και χτες, ήταν γεμάτη (περίπου 1000 άτομα, ενώ δεν έλειπε ο κόσμος και στους δίπλα χώρους, παρά την έκθεση του στη δυνατή βροχή.

Το άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της διοργάνωσης, είναι η παρουσία δεκάδων εθελοντών που τρέχουν να προλάβουν, να εξυπηρετήσουν, να βοηθήσουν, να μην λείψει τίποτα από μια διοργάνωση που αποσπά τα εύσημα όσων την παρακολουθούν.

Η συμβολή εδώ, του Διευθυντή της διοργάνωσης Αλέκου Μεταφτσή και των συνεργατών του, είναι άκρως σημαντική.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος του Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Πάνος Μαβίδης, δεν κρύβουν την δικιά τους ικανοποίηση για το γεγονός ότι όλα κυλούν ιδανικά και η πόλη τους έχει την τύχη να φιλοξενεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

-. Ο Μανώλης Σολανάκης, με 10 γκολ σε 4 παιχνίδια, είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ομάδας με την ολοκλήρωση της Α' φάσης των Ομίλων.

Ακολουθούν με 9 γκολ οι Κώστας Γεννηδουνιάς και Δημοσθένης Δερμιτζάκης, με 8 ο Μάριος Καπότσης και με 6 ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Στη συνέχεια έχουμε: 3 Γιώργος Δερβίσης, 2 Κώστας Γούβης, Κυριάκος Ποντικέας, Δημήτρης Λάππας, 1 Αντώνης Ξενάκης και Κώστας Βιτέλας.

-. Από τους 13 διεθνείς μας που είναι στο Βόλο, οι 11 αγωνίστηκαν και στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2009 στο Σίμπενικ. Εκεί όπου, η Εθνική μας, ηττήθηκε άδικα στον Τελικό από την Κροατία με 9-8 στην παράταση (7-7 η κανονική διάρκεια).

Οι μοναδικοί «νέοι» στη σύνθεση της είναι ο τερματοφύλακας Στέφανος Γαλανόπουλος και ο Γιώργος Δερβίσης.

-. Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Εθνικών ομάδων των Ανδρών, έρχονται στο Βόλο για να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες της τελικής κατάταξης που θα έχουν ασφαλώς και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ήδη, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, βρίσκεται ο προπονητής της Ισπανίας, Ράφα Αγκιλάρ, σήμερα (Πέμπτη) αναμένεται ο Ράτκο Ρούντιτς (Κροατία) και το Σάββατο ο «δικός μας» Σάντρο Καμπάνια (Ιταλία).

Στον Βόλο βρίσκεται και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός των Ανδρών, Ντράγκαν Άντριτς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ