ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

02/05/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.188) - ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ *14-7 ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

  02.05.2010 03:00       1605

Παρούσα για 17η φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ανδρών, συνεχώς από το 1977 (Γιόνκεπινγκ Σουηδιας), θα είναι η Ελλάδα.

Με τη νίκη της (14-7) – τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια – σήμερα, επί της Γαλλίας, στον Β’ Προκριματικό Όμιλο, οι αγώνες του οποίου ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου, αφενός τερμάτισε και τυπικά στην πρώτη θέση, αφετέρου έστειλε για άλλη μία φορά το μήνυμα ότι, η Εθνική ομάδα που «κτίζεται» με σταθερά βήματα, μπορεί να ελπίζει σε ευοίωνο μέλλον.

Η πρόκριση της Εθνικής μας ήλθε με πανηγυρικό τρόπο αφού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους «τρικολόρ», την κορυφαία αυτό το τριήμερο των αγώνων.

Πολύ καλή αμυντικά και πάλι, με σπουδαίο ποσοστό (7/10) στον παίκτη παραπάνω, ώριμη, με καλές επιθετικές επιλογές, δεν επέτρεψε στους Γάλλους σε κανένα σημείο του αγώνα, να αμφισβητήσουν ποιος είναι το αφεντικό.

Το δεύτερο εισιτήριο για το Ζάγκρεμπ, πήγε στα Σκόπια που νίκησαν 7-4 τους Σλοβένους.

 Δούμπας: «Ενθουσιασμό και δίψα …»

«Έχουμε ενθουσιασμό και δίψα για διάκριση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, όχι μόνον αυτούς που ήταν εδώ, αλλά και όσους μετείχαν στη μίνι προετοιμασία μας.

 Επειδή δε η κύρια δουλειά γίνεται στο κύτταρο που είναι τα σωματεία, αξίζουν και σε αυτά συγχαρητήρια.Αυτά τα παιχνίδια ήταν τα πρώτα σοβαρά και επίσημα όπου δίναμε εξετάσεις.

Δεν πάμε στο Ζάγκρεμπ απλά για τη συμμετοχή, αλλά για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, κόντρα και στον κορυφαίο αντίπαλο.Η νίκη ας κάνει ευτυχισμένους γι αυτό και δουλεύουμε»

 Τα σημερινά παιχνίδια:

ΣΚΟΠΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ 7-4

8λεπτα: 3-1, 1-0, 2-1, 1-2

Σκόπια (Νόνκοβιτς): Πέρσινιτς, Ρατσούνιτσα 1, Βουκσάνοβιτς 1, Κρστόνοσιτς 1, Μπόνσασιτς, Κρέτσκοβιτς, Ντέλας 1, Μπρίκιτς 2, Μιλάνοβιτς, Λάτκοβιτς, Πέτροβιτς 1, Μπένιτς, Ντιμόφσκι

Σλοβενια (Τζούχο): Γκρζέντιτς, Βέρατς Μπλαζ, Βέρατς Άντρας 1, Άνζελιτς, Νάστραν Ματέι, Κόματαρ, Πους 1, Γκάλιτς, Μπούκοβατς, Νάστραν Γιούρε, Τσέρνεκα, Τσίρνιτσα 2, Πρέλιτς

Διαιτητές: Ματάκε (Ρουμανια), Φρίμπουρι (Βρετανία)

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 14-7

8λεπτα: 4-1, 3-0, 3-3, 4-3

Ελλάδα (Δούμπας): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Παπαδόγκωνας, Μιράλης 1, Δελακάς 3, Φουντούλης Ι., Αφρουδάκης Χρ. 2, Ντόσκας 2, Μουρίκης Κ. 2, Μιτελούδης, Γούνας 1, Κολόμβος 2, Φλέγκας

7/10 π/π, 1/1 πέναλτι

Γαλλία (Κοβάσεβιτς): Γκαρσό, Σαντατιέ, Γιαμπλόνσκι 1, Οντόν, Τρόμλερ 1, Σιμόν 1, Πεισόν 1, Κρουσιγιά 2, Μαρζουκί, Μπόντεγκας 1, Χάρισαρ, Καμαρασά, Μπρι

4/9 π/π

Διαιτητές: Αμπτριζιάκοφ (Ρωσία), Κλόπερ (Ολλανδία)

Η Τελική Βαθμολογία1.       ΕΛΛΑΔΑ       35-17     9

2.       ΣΚΟΠΙΑ        21-23     6……………………………………

3.       ΓΑΛΛΙΑ         27-29     3

4.       ΣΛΟΒΕΝΙΑ   15-29     0

Η διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Νέα Ιωνία Βόλου, απέκτησε τα εύσημα των ξένων αποστολών αλλά και των υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Κόνσολο, Τοϊγκάρλι).

Συνδιοργανώθηκε από τους Δήμους Νέας Ιωνίας και Βόλου, καθώς και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας,  Σημειώνεται ότι η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, διεξάγεται (29 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου) στο Ζάγκρεμπ.

Εκεί, όπου το παρόν θα δώσει και η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών, που μετείχε στον προκριματικό όμιλο του Ντόρντεχτ στην Ολλανδία.

Σήμερα επικράτησε πολύ εύκολα της Τσεχίας, την οποία και συνέτριψε με 28-5, ενώ στην πρεμιέρα της Παρασκευής είχε νικήσει εύκολα με 14-4 την Βρετανία. Χτες, ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Ολλανδία (9-14).

Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών μετέχει ανελλιπώς σε Τελική φάση, από το 1989 (Βόννη), που είχε την πρώτη της συμμετοχή.

 Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ