ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

04/09/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.507) - 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΒΟΛΟΣ / ΗΜΕΡΑ 8η / ΘΕΣΕΙΣ 1-4 / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 5-6 / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

  02.10.2011 21:26       1056

"Μπαμπά ενα φιλακι θέλω. Επίσης θα ήθελα να σου πω οτι η μαμά κλαίει απο τη χαρα της στην εξέδρα". Αυτά τα λόγια άκουσε απο τα χείλη της μικρής κορουλας του - που είχε περάσει τα κάγκελα και είχε βρεθεί στον πάγκο - ο Περικλής Δαμασκος λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του μικρού τελικού και την κατάκτηση του χαλκινου μεταλλίου και ...έβαλε και αυτός τα κλάματα! Ηταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή για τον ομοσπονδιακό τεχνικό που θεωρείται - απο τα αποτελέσματα και μόνο - ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ελληνικού πολο τα τελευταία χρόνια.

Ο προπονητης που πήρε το αργυρό μετάλλιο το 2009 στο παγκόσμιο του Σιμπενικ, το αργυρό το 2010 στο ευρωπαϊκό της Γερμανίας και το χάλκινο το 2011 στον Βόλο, ηταν συγκινημένος απο την επιτυχία, αλλα και καυστικός στις δηλώσεις του:

"Νιώθω υπερηφανος, αλλα και στενοχωρημένος. Υπερηφανος γιατί είμαι συνέχεια στα μετάλλια και στενοχωρημένος που δεν είμαι τυχερός. Δεν μιλάω τόσο για φέτος στον Βόλο, αλλα γιαυτα που έγιναν πέρσι στη Γερμανία και πρόπερσι στην Κροατία, οταν χάσαμε άδικα το χρυσό. Στην ζωη χρειάζεσαι και τύχη, αλλα εγώ φαίνεται δεν την εχω. Υπάρχει όμως και συνέχεια φέτος, μη το ξεχνάτε! Εννοώ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που ακολουθεί στην Ριέκα".

Κατα τον Περικλή Δαμασκο η διάρκεια διακρίνει μεγάλες ομάδες:

"Η διάρκεια είναι αυτή που διακρίνει μια μεγάλη ομάδα και μια χώρα που θέλει να λέει οτι δημιουργεί μια παράδοση στον χώρο. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε πάντα στην διεκδίκηση των μεταλλίων και αυτό είναι που μετράει. Η διάρκεια. Δυστυχώς χθες δεν είχαμε καθαρό μυαλό στον αγώνα με την Σερβία και χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο που ονειρευομασταν ολοι. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε όλους τους ειδήμονες που ξέρουν να κατακρίνουν , να λασπωνουν, να υπονομεύουν. Αυτούς που δεν εκτιμούν την προσφορά"!

Ο κ. Δαμασκος δεν θέλησε να ξεχωρίσει τα παιδιά του, αλλα οταν του ζητήθηκε μίλησε για κάποιους αθλητές του συγκεκριμένα:

"Ο Γαλανόπουλος ηταν μια αποκάλυψη για μένα. Επίσης θέλω να επισημάνω την παρουσία των Γουβη και Σολανακη που είναι νέα παιδιά και παίζουν σε μια μεγαλύτερη γιαυτους εθνικη ομάδα".

Συγκινημένος ηταν και ο προεδρος της ΚΟΕ Δημητρης Διαθεσοπουλος:

"Άλλο ενα μετάλλιο για το ελληνικό πολο. Θα θέλαμε να εχει ενα άλλο χρώμα, αλλα συγκυρίες μας έφεραν στην 3η θέση. Οι Ελληνες πρέπει να γνωρίζουν οτι όπου παίζουν εθνικές ομάδες του πολο, θα εχουμε μετάλλια και επιτυχίες. Ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στην Τεργέστη και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην Ριεκα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και τους παίκτες που μας χάρισαν αυτό το μετάλλιο και καταξιωνουν την Ελλάδα διεθνώς. Το πολο έρχεται να τιμήσει την ελληνική κοινωνία και να φροντίσει για την εθνικη ανάταση. Καλώ την αθλητική ηγεσία να αντιληφθεί το μεγαλείο αυτής της προσπάθειας" .

Ο αρχηγός της Εθνικής μας, ο Αγγελος Βλαχοπουλος υποστήριξε:

"Εχω ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρα για το μετάλλιο και λύπη για το χρώμα του. Είχαμε τις δυνατότητες για το χρυσό. Κρίμα. Είμαι (πολύ) συγκινημένος και με βλέπετε να κλαιω οχι όμως γιαυτό, αλλα γιατί το σημερινό ηταν το τελευταίο παιχνίδι αυτής της υπεροχης παρέας. Μιας ομάδας που χάρισε πολλά στους Ελληνες. Μια ομάδα κορυφής. Μια παρέα που αποτελεί το λαμπρό μέλλον του ελληνικού πολο. Σε αυτή θα στηριχθεί η Ελλάδα σε λίγα χρόνια".

Ο Στεφανος Γαλανόπουλος ηταν η αποκάλυψη της Εθνικής κατα τον Περικλή Δαμασκο. Να τι δήλωσε:

"Ευχαριστώ τον προπονητή μου. Θέλω να γίνω οχι απλά ο καλύτερος Ελληνας, αλλα ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Ξέρω οτι θέλω (πολύ) δουλειά , αλλα θα προσπαθήσω. Μπορούσαμε να κατακτήσουμε το χρυσό".

Σημαντικές και οι τοποθετήσεις του Κυριάκου Ποντικεα:

"Σήμερα ειμασταν ψυχικά και σωματικά κουρασμένοι μετά το χθεσινό άτυχο ντέρμπι με την Σερβία. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε και να προσθέσουμε ενα ακόμη μετάλλιο στην συλλογή της Ελληνικής υδατοσφαίρισης".

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ