ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Φινάλε με 14ο τον Τσιρίκο και 16ο τον Μόλβαλη, για λίγο εκτός τελικού στα 10 μ. Σταθερά

  16.05.2021 17:58       3313

Ενθαρρυντική και αξιοπρεπέστατη εμφάνιση έκαναν ο Θάνος Τσιρίκος και ο Νίκος Μόλβαλης στον προκριματικό των καταδύσεων από 10 μ. Σταθερά, στο φινάλε του αθλήματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με την 14η και τη 16η θέση με βαθμολογίες 357.75 β. (που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον 19χρονο Τσιρίκο) και 355.30 β. αντίστοιχα. Μπορεί να έμειναν για λίγο εκτός τελικού με τους 12 καλύτερους (έκλεισε στους 368.10 β. με τελευταίο τον Γερμανό Άικερμαν), όμως πήραν σπουδαίες εμπειρίες και άφησαν ελπίδες για το μέλλον.

Η επίδοση του Τσιρίκου αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ μετά από το 332.35 β. που είχε κάνει στις αρχές του μήνα στο παγκόσμιο κύπελλο του Τόκιο. Ο Μόλβαλης, από την άλλη, πλησίασε πολύ κοντά στους 358.35 β. που είχε συγκεντρώσει στο Τόκιο.

Με την καλύτερη βαθμολογία πέρασε το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, ο Τόμας Ντέιλι, που συγκέντρωσε 482.25β. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του προκριματικού ΕΔΩ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος μας δήλωσε: «Κλείσαμε με τις αξιοπρεπείς εμφανίσεις του Θάνου Τσιρίκου, ο οποίος έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και του Νίκου Μόλβαλη. Μαζί με το αγώνισμά τους ολοκληρώθηκε και αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με απολογισμό 2 τελικούς με 7η και 8η θέση στις συγχρονισμένες καταδύσεις στα 10μ σταθερά και τα 3 μ. τραμπολίνο και επίσης πολύ καλά πλασαρίσματα και αξιοπρεπείς εμφανίσεις στις ατομικές καταδύσεις, του Αυθίνου στα 3 μ. τραμπολίνο και των Μόλβαλη και Τσιρίκου στα σταθερά. Νιώθω αρκετά υπερήφανος που προπονώ τέτοιους εξαιρετικούς χαρακτήρες και αθλητές με μέλλον. Συνεχίζουμε με πολλή δουλειά, ταπεινότητα για τους επόμενους μελλοντικούς αγώνες στην κατηγορία των ανδρών, με πρώτο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Μάιο του 2022 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας».

Για τη συνέχεια ο Φυρίγος μας είπε: «Επόμενος αγώνας για φέτος θα είναι το ευρωπαϊκό νέων ανδρών που θα γίνει μεταξύ 21-27/06 στη Ριέκα της Κροατίας με τη συμμετοχή του Θάνου Τσιρίκου, ευελπιστώντας σε μία καλή εμφάνιση τόσο στα 3μ τραμπολίνο όσο και στα 10 μ. Σταθερά που θα φέρει δύο μετάλλια. Ο ίδιος έχει στο πρόγραμμά του και το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανδρών που θα γίνει στο Κίεβο της Ουκρανίας μεταξύ 27-11 και 3/12».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής