ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

16/03/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3244) - Βόλος Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων ανδρών Συνέντευξη Τύπου

  16.03.2011 02:00       1521

- Συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Σκοτινιώτη, του δημοτικού συμβούλου, Παύλου Μαβίδη και του Προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, 27 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Διαθεσόπουλος, που βρέθηκε στο Βόλο για να επιθεωρήσει τα δύο κολυμβητήρια της πόλης, «Βασίλης Πολύμερος» και «Ιάσων Ζηργάνος», δήλωσε: «Μετά την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από τον Βόλο, αποφασίσαμε ως Ομοσπονδία να του δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις. Εξάλλου, η πόλη έχει παράδοση στο ναυταθλητισμό και νομίζω ότι το δικαιούταν. Με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώσαμε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης OPEN, ενώ πέρυσι φιλοξενήθηκε η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο ανδρών. Δυστυχώς, οι Μεσογειακοί δεν θα γίνουν τελικά εδώ. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νέων ανδρών είναι μικρή διοργάνωση. Θα συμμετάσχουν περίπου 20 ομάδες, από πέντε ηπείρους και μεταξύ αυτών και η Εθνική μας. Πριν δύο χρόνια στην Κροατία της εκλάπη το χρυσό μετάλλιο και βγήκε δεύτερη. Τα παιδιά μας έχουν πλούσιο ταλέντο και δεν αποκλείεται να πάρουν τώρα το χρυσό και να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος. Θα πρέπει να σημειώσω ότι αυτή η διοργάνωση σε σχέση με αυτή που σας πήραν, έχει πολύ μικρότερο προϋπολογισμό. Θα κοστίσει δύο-τρεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ για τους Μεσογειακούς Αγώνες το κράτος θα δαπανούσε 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ θα υπάρχει και κέρδος, που για την τοπική αγορά (ξενοδοχεία, καταστήματα, κ.α.), υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ. Προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις που επιθεώρησα. Στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας ουσιαστικά χρειάζονται μόνο δύο τέρματα διεθνών προδιαγραφών και να ρυθμιστεί λίγο καλύτερα ο πίνακας για να φαίνονται οι αποβολές. Στο ανοιχτό του Βόλου χρειάζονται τα παραπάνω, αλλά και κάποιες μικρές ακόμη βελτιώσεις στους χώρους του. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε τη στήριξη του νέου καλλικρατικού Δήμου Βόλου. Είμαι βέβαιος ότι το πρωτάθλημα θα στεφθεί με οργανωτική επιτυχία και ευελπιστώ και με αγωνιστική».

Ο Δήμαρχος Βόλου, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, δήλωσε: «Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, τα οφέλη για την πόλη του Βόλου με τη διαμονή περίπου 500 και πλέον αθλητών, διαιτητών, παραγόντων, αλλά και φιλάθλων, θα είναι σίγουρα μεγάλα. Ο Δήμος Βόλου θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση, ενώ σε αυτό πιστεύω πως θα συνδράμουν και οι εθελοντές. Ελπίζουμε να ανταποκριθεί και η Πολιτεία, βοηθώντας τον Δήμο μας, για μία λιτή διαχείριση, αλλά αντάξια ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ και ιδιαίτερα τον κ. Διαθεσόπουλο, που επέλεξαν τον Βόλο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επίσης, τον τ. νομάρχη κ. Παπατόλια και τους τ. δημάρχους Βόλου και Ν. Ιωνίας κ.κ. Βούλγαρη και Μαβίδη, που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο δημοτικός σύμβουλος, Παύλος Μαβίδης, δήλωσε: «Σε μία εποχή που η Πολιτεία άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Διαθεσόπουλο που κράτησε το λόγο του και έτσι ο Βόλος θα φιλοξενήσει αυτή την μεγάλη διοργάνωση, την οποία ήθελαν για λογαριασμό τους και άλλες πόλεις της περιφέρειας. Νομίζω όμως ότι το άξιζε περισσότερο ο Βόλος, που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και γενικά σπουδαίους αθλητές στον υγρό στίβο».

Το Γραφείο Τύπου