ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

16η θέση για Παπαρούνα, 8η για Μπανούση-Κατσούλη

  16.06.2012 15:34       1146

Ολοκληρώθηκαν και τα δύο αγωνίσματα με τα οποία οι τρεις Έλληνες αθλητές εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Γκραν Πρι καταδύσεων που διεξάγεται από χθες στη Μαδρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, στο αγώνισμα των 3μ. τραμπολίνο ο Στέφανος Παπαρούνας αναδείχθηκε 16ος με 371.60 βαθμούς μεταξύ των 27 αθλητών που συμμετείχαν.

Όσον αφορά τα 3μ. τραμπολίνο συγχρονισμένης, οι Ιουλιάνα Μπανούση και Ελένη Κατσούλη κατέλαβαν την 8η θέση με 238.50 βαθμούς.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος, ο οποίος συνοδεύει τους τρεις καταδύτες μας στη Μαδρίτη, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Έμεινα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Στέφανου Παπαρούνα αν και μας ταλαιπωρεί ένα πρόβλημα στον ώμο του εδώ και ένα μήνα περίπου. Στον σημερινό αγώνα ένα λάθος στην προτελευταία βουτιά του στέρησε ακριβώς 33 βαθμούς και κατά συνέπεια τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Μοναδικός μας στόχος τώρα είναι μια αξιοπρεπής παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε και είμαι αρκετά αισιόδοξος».

Όσον αφορά τις Ιουλιάνα Μπανούση και Ελένη Κατσούλη, ο κ. Φυρίγος συμπλήρωσε:

«Από την άλλη, τα κορίτσια πραγματοποίησαν μια μέτρια εμφάνιση όσον αφορά το αγώνισμα των 3μ. τραμπολίνο συγχρονισμένης. Δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Πρόκειται για δύο νεαρές αθλήτριες χωρίς πολλούς αγώνες. Συγκεκριμένα, αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος για τη φετινή χρονιά. Βασικός μας στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις 9-15/7 στην Αυστρία, ώστε να μπουν στους τελικούς των αγωνισμάτων των 3μ. τραμπολίνο και 3μ. τραμπολίνο συγχρονισμένων καταδύσεων, πιάνοντας τα όρια και την 6η θέση που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας 6-16/10».

Στη φωτογραφία αρχείου ο Στέφανος Παπαρούνας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος