ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

17 χρόνια χωρίς τον Νώντα Σαμαρτζίδη!

  25.06.2013 15:38       3263

Το Σάββατο 22 Ιουνίου του 1996, «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους πολίστες που έχει αναδείξει η χώρα μας. Ο λόγος για τον μεγάλο Νώντα Σαμαρτζίδη, ο οποίος πριν 17 χρόνια πνίγηκε στην Παλαιά Επίδαυρο, κάνοντας ελεύθερη κατάδυση.

Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδας 319 φορές και υπήρξε αρχηγός της. Είχε συμμετάσχει με την Εθνική σε δύο Ολυμπιάδες, σε δύο FINA CUP, σε τέσσερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε δύο Παγκόσμια.

Κάθε χρόνο στη μνήμη αυτού του τεράστιου αθλητή, διεξάγεται το «Σαμαρτζίδης Καπ». Φέτος, το συγκεκριμένο τουρνουά θα γίνει στο κολυμβητήριο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας (28-30 Ιουνίου), με τη συμμετοχή, εκτός της Ελλάδας, μεγάλων υπερδυνάμεων του παγκοσμίου πόλο, όπως η Ουγγαρία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ιταλία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, θέλησε να εκφραστεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΟΕ, για τον μεγάλο αυτόν αθλητή, που «έφυγε» τόσο άδικα από τη ζωή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο Νώντας Σαμαρτζίδης ήταν ένας μεγάλος αθλητής και μία σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα κάθε χρόνο να πραγματοποιούμε αυτό το τουρνουά και να τον θυμόμαστε πάντα.

Το «Σαμαρτζίδης Καπ» είναι ένας φόρος τιμής στον μεγάλο αυτό αθλητή και άνθρωπο. Το φετινό βέβαια τουρνουά έχει μία ιδιαιτερότητα, αφου γίνεται στη Λαμία και είναι από τα καλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του θεσμού.

Μετέχουν τέσσερις πολύ μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, μαζί με την ελληνική ομάδα, λίγες ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Το φετινό τουρνουά, θα λέγαμε πως αποτελεί ένα μικρό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σπουδαίο το επίπεδο, αντάξιο  της ιστορίας που «έχτισε» με τον τρόπο του, ο αδικοχαμένος Νώντας Σαμαρτζίδης.»

Σε δηλώσεις την ιστοσελίδα μας, προχώρησε και ο πατέρας του αδικοχαμένου αθλητή, Παύλος Σαμαρτζίδης:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο και όλα τα μέλη του Δ.Σ., που προσπαθούν και κρατούν ζωντανή τη μνήμη του παιδιού μου κάθε χρόνο.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμαρχο της Λαμίας, καθώς επίσης και όλους τους τοπικούς φορείς στη Φθιώτιδα, για τη διοργάνωση αυτού του πολύ μεγάλου τουρνουά, στη μνήμη του παιδιού μου.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος