ΤΕΧΝΙΚΗ

18/01/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.133) - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΤΟΥ 2011

  18.01.2010 02:00       1954

-. Σημαντική απόφαση για την ελληνική υδατοσφαίριση, έλαβε το εκτελεστικό συμβούλιο («Μπιρό») της Διεθνούς Ομοσπονδίας (Fina), στην πρόσφατη συνεδρίαση της στην Μπανγκόνγκ, αναθέτοντας στη χώρα μας την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων ανδρών το 2011 (γεννηθέντες 1991).

Παρόντος του Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου, με την ιδιότητα του μέλους του «Μπιρό» και υπεύθυνου για την παγκόσμια υδατοσφαίριση, η Fina με 17 ψήφους υπέρ έναντι μιας (1) της Αυστραλίας που ήταν επίσης υποψήφια, ανέθεσε στην Ελλάδα την σπουδαία διοργάνωση.

Είναι άλλωστε η αντίστοιχη διοργάνωση πέρυσι στο Σίμπενικ της Κροατίας, όπου η Ελλάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, με την ίδια ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, με την επιστροφή του στην Αθήνα, προέβη στην παρακάτω δήλωση, για την ανάληψη της διοργάνωσης: «Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ, νιώθαμε την ανάγκη να διοργανωθεί αυτό το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, για τους παρακάτω λόγους:

1. Για να τιμήσουμε, σαν Ομοσπονδία, τους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας που μετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου Αυγούστου στο Σίμπενικ, όπου και κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο. Η ομάδα που και το 2011 θα είναι η ίδια,  (γεννηθέντες 1991), τυπικά κατέκτησε μεν το Αργυρό μετάλλιο πέρυσι, αλλά όπως και η Παγκόσμια κοινότητα της υδατοσφαίρισης έχει αναγνωρίσει, ήταν εκείνη που πραγματικά της άξιζε το Χρυσό, στον τελικό με την Κροατία.

2. Γιατί νιώθαμε την ανάγκη να τιμήσουμε αυτή την ομάδα και αυτά τα παιδιά τα οποία ΞΕΧΑΣΕ σύμπασα η ελληνική αθλητική οικογένεια. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πολιτεία και την Αθλητική ηγεσία, μέχρι τα ΜΜΕ, όταν – για την ΙΔΙΑ διεθνή επιτυχία, όπως στο Σίμπενικ η Εθνική μας ομάδα – άλλο άθλημα και τιμήθηκε και προβλήθηκε όπως του άξιζε άλλωστε, από τους παραπάνω φορείς.

Με τον τρόπο αυτό, αποκαθιστούμε την υποχρέωση μας, ότι όλα τα Ελληνόπουλα είναι ίδια και δεν υπάρχουν αθλητές και αθλήματα δύο ταχυτήτων».

 

Άλλες σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν στην Μπανγκόνγκ:

*Αντιπρόεδρος της Fina, από την Ασία, στη θέση του αποβιώσαντος Ιάπωνα Φουρουχάσι, εκλέχθηκε ο Χουσείν Αλ Μουσαλάμ (Κουβέιτ) και νέο Μέλος του «Μπιρό» ο Κάζουο Σάνο (Ιαπωνία)

*Η Τόγκα έγινε το 203ο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας

*Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών του 2011, θα διεξαχθεί στην Ιταλία

*Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Συγχρονισμένης φέτος, στη Ρωσία

*Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων Εφήβων – Νεανίδων του 2012 στην Αδελαϊδα

*Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μάστερ του 2012 στην Ιταλία

*Σε ότι αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Συγχρονισμένη κολύμβηση, για το 2012, εφόσον η Ελλάδα δηλώσει ότι επιθυμεί να το διοργανώσει, τότε θα ανατεθεί στη χώρα μας

*Για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης φέτος, για την κολύμβηση θα ενημερώσει σχετικά η Τεχνική Επιτροπή Κολύμβησης της Fina, τι θα ισχύσει, ενώ η πρόκριση των Καταδύσεων θα γίνει τον Απρίλη στο Μεξικό

*Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, θα μετάσχουν συνολικά 950 κολυμβητές /  τριες, με κριτήρια πρόκρισης όπως και στο Πεκίνο.

*Ο Καναδάς αποσύρθηκε από το φετινό Γουόρλντ Λιγκ των Ανδρών

*Σε εμβόλιμη συνεδρίαση του «Μπιρό»  στις 24-25 Απριλίου φέτος στην Πούντα ντελ Έστ της Ουρουγουάης, θα συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα των αλλαγών στο Καταστατικό της Fina.

Μέχρι τις 15 Απριλίου η Διεθνής Ομοσπονδία θα αναμένει τις σχετικές προτάσεις, για τον τρόπο και το σύστημα εκλογής των Μελών της

*Απορρίφθηκε πρόταση της Επιτροπής Προπονητών της Fina, για ακύρωση των Παγκοσμίων ρεκόρ που επιτεύχθηκαν με τα μαγιό που ίσχυαν μέχρι 31/12/09.

Με παρέμβαση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, που τόνισε ότι η απόφαση για τα μαγιό ήταν της Fina και πως τα ρεκόρ και ανακοινώθηκαν αλλά και έχουν επιβραβευτεί, απορρίφθηκε και η πρόταση να ισχύσουν δύο λίστες ρεκόρ (με τα νέα μαγιό και χωρίς). Κανονικά από 1/1/2010, πλέον, τα νέα μαγιό καταργούνται.

*Έγινε δεκτή πρόταση της Επιτροπής Αθλητών να μετέχει εκπρόσωπος τους σε κάθε ετήσιο  μίτινγκ των αντίστοιχων Τεχνικών Επιτροπών των Αθλημάτων.

*Τα όρια ηλικίας για τους Κριτές στην Κολύμβηση, τις Καταδύσεις, τη Συγχρονισμένη και το OPEN WATER, είναι το 65ο έτος της ηλικίας και για τους Διαιτητές υδατοσφαίρισης το 55ο.

*Το Ντουμπάι, που έχει αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης 25μ. του 2010 (Δεκέμβρης) και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών του 2013, δεσμεύτηκε να τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς την Fina, έως την 1η Φεβρουαρίου φέτος. Σε διαφορετική περίπτωση, η Fina, θα επανεξετάσει τις δύο διοργανώσεις της.

  

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ