ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

20/05/2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.198) - Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 11ο FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ

  20.05.2010 03:00       1490

-. Στη σπουδαιότητα, για την Ερμούπολη και τις Κυκλάδες γενικότερα, της διοργάνωσης του 11ου Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, αύριο (Παρασκευή) και το Σάββατο, αναφέρθηκαν – στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο – οι συνδιοργανωτές.

Την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Δημήτρης Ρούσσος, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτρης Βικέλας» Δημήτρης Γρυπάρης.

Όπως αναφέρθηκε, η διοργάνωση αποτελεί την κορυφαία που έχει φιλοξενηθεί στην Ερμούπολη, ενώ η ευχή όλων είναι, με βάση και τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί, όλα να κυλήσουν ομαλά και ήρεμα.

Από πλευράς ΚΟΕ και συνδιοργανωτών (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, Δήμος Ερμούπολης, Αθλητικό Κέντρο), τονίστηκε ιδιαίτερα η σπουδαία συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια της Ομοσπονδίας με τους φορείς του νησιού, κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΑΣ (Δήμαρχος Ερμούπολης)

«Άλλη μια φορά ο φίλος και Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ανάθεση μιας τέτοιας σπουδαιότητας διοργάνωσης, έδειξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν αναπτυχθεί και δημιουργηθεί ανάμεσα μας.

Το παρόν, στην Ερμούπολη, θα δώσουν ιστορικές ομάδες, με το Φάιναλ Φορ να αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση που έχουμε φιλοξενήσει.

Έχουμε ευθύνες όχι μόνον οργανωτικές αλλά και για την ασφάλεια των αγώνων. Με βάση όσα έχουν προηγηθεί και θέλω εδώ να ευχαριστήσω την Αστυνομία και την Λιμενική Αρχή, όλα θα πάνε καλά. Χρωστάμε πολλά στον Πρόεδρο του Αθλητικού Κέντρου, ο αθλητικός κόσμος του νησιού, για την προσπάθεια του»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (Αντινομάρχης Κυκλάδων)

«Είναι πράγματι η κορυφαία διοργάνωση Ανδρών που γίνεται στη Σύρο. Αναγνωρίζοντας το μέγεθος αυτό, συμβάλαμε κι εμείς στην διοργάνωση. Ευχαριστούμε την ΚΟΕ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει, αλλά και τις ενέργειες της για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων.

Ο κόσμος θα αγκαλιάσει το Φάιναλ Φορ, αφού η Σύρος και οι Κυκλάδες θα είναι στο επίκεντρο αυτό το διήμερο»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΚΟΕ)

«Όνειρο ζωής για εσάς αλλά και εμάς την Ομοσπονδία, ήταν η δημιουργία ενός Αθλητικού Κέντρου στη Σύρο. Από τη στιγμή που αυτό έγινε, εμείς, υλοποιήσαμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει ώστε να αξιοποιηθεί το Κολυμβητήριο με μεγάλες μας διοργανώσεις. Ήταν χρέος μας, απέναντι σε ένα Σωματείο, τον ΝΟ Σύρου, τον αρχαιότερο όχι στην Ελλάδα, αλλά στα Βαλκάνια, σε ότι αφορά τον ναυταθλητισμό.

Θέλω να πιστεύω ότι η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ, θα είναι αντάξια των προσδοκιών  του κόσμου εδώ. Η ΚΟΕ, επιθυμεί πάντοτε οι διοργανώσεις της να είναι αποκεντρωμένες. Έτσι, από το 1999 που ισχύει ο θεσμός του Φάιναλ Φορ, μόλις 2 φορές (2000, 2004) έχει γίνει στην Αθήνα.

Όλη η προσπάθεια μας δεν θα ευοδωνόταν αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Νομαρχίας, του Δήμου και του Αθλητικού Κέντρου. Τους ευχαριστούμε, αλλά και όσους συμβάλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Δεν τελειώνουμε εδώ, με το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί.

Σ’ ότι αφορά τους κινδύνους από τα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό, έχει γίνει πολύ καλή προεργασία και έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα που νομίζω ότι θα πάμε καλά»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΥΠΑΡΗΣ (Πρόεδρος ΑΚΔΕ)

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά για την τάξη και ασφάλεια των αγώνων. Εκτός της πρώτης σύσκεψης στις 23 Απριλίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, έγινα  άλλες 4 μετά. Υπάρχει σχέδιο και θα εφαρμοστεί, ώστε όλα να είναι ήρεμα.

Ζητάμε τη συμπαράσταση του απλού φίλαθλου κόσμου, ώστε να απομονωθούν όποιοι ελάχιστοι επιθυμούν να αμαυρώσουν την διοργάνωση.

Ευχαριστώ το προσωπικό του ΑΚΔΕ που θα δουλέψει αλλά και τους χορηγούς μας.

Σ’ αυτό το Αθλητικό Κέντρο, το 2004, προετοιμάστηκε 54 ημέρες η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών, αλλά και άλλες 23 ολυμπιακές ομάδες (3 μόνον εκτός υγρού στίβου)»

Οι ομάδες προπονήθηκαν κανονικά το πρωί και θα κάνουν το ίδιο το βράδυ, ενώ τόσο οι αυριανοί ημιτελικοί (18.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 19.30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) όσο και ο Τελικός του Σαββάτου (17.30), θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΤ 1, αλλά και το ΚΟΕ LIVE TV.

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ