ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

20/09/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3524) - Βράβευση Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών και Λυμπερτά από ΡΕΑ

  04.10.2011 02:10       1071

Την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών και τη χάλκινη πρωταθλήτρια Κόσμου στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας Μαριάννα Λυμπερτά, τίμησε σήμερα το μεσημέρι η μαιευτική γυναικολογική κλινική ΡΕΑ, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο χώρο της κλινικής στη Λ. Συγγρού, προσφέροντας στις αθλήτριες την εφ' όρου ζωής δωρεάν παροχή των υπηρεσιών της.

Το παρών έδωσαν όλες οι αθλήτριες (Κούβδου, Γούλα, Τσουκαλά, Γερόλυμου, Ρουμπέση, Αντωνάκου, Λαρά, Ασημάκη, Μανωλιουδάκη, Λιόση, Αβραμίδου, Ψούνη και Λυμπερτά), πλην της Αντυς Μελιδώνης, λόγω προσωπικού προβλήματος που είχε.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της κλινικής, Στάθης Τσαλίκης, δήλωσε: «Η Εθνική πόλο γυναικών, σε μια περίοδο που η Ελλάδα βάλλεται, έδειξε ότι είμαστε εδώ, παρόντες, πως η Ελλάδα μπορεί. Τα κορίτσια αυτά σήκωσαν την Ελλάδα ψηλότερα και εμείς αποφασίσαμε να τα υιοθετήσουμε ιατρικώς. Αυτές οι παίκτριες μας έκαναν υπερήφανους και τις ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, τόνισε: «Ευχαριστούμε την κλινική για τη συμπαράσταση στα κορίτσια, που έδωσαν την ψυχή τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως με ανοικτές πισίνες θα συνεχίσουμε τη δράση, γιατί τα κορίτσια αυτά, αλλά και όλοι οι αθλητές-τριες, δεν τους ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά, αλλά να δίνουν νίκες στην Ελλάδα».

Το μέλος του Δ.Σ. της κλινικής και παλιός διεθνής πολίστας, Θοδωρής Μουστακαρίας, ανέφερε: «Αισθάνομαι πολύ ωραία ανάμεσα σε φίλους. Στο πρόσωπο αυτών των κοριτσιών τιμάται όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Είναι τιμή και χαρά που σας έχουμε κοντά μας. Σας ευχαριστούμε και εύχομαι και άλλες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτό που κάνουμε είναι το ελάχιστο για εσάς».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, είπε: «Ευχαριστούμε την κλινική για την προσφορά που μας κάνει. Για μένα είναι τιμή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είμαι όμως μόνος μου. Πίσω από την ομάδα υπάρχει μια ομάδα ατόμων που δουλεύει και τους ευχαριστώ πολύ. Η ομάδα πάντα παλεύει για το καλύτερο και αυτό θα κάνει και στο μέλλον. Με την προσπάθειά μας, αναδεικνύουμε αρετές όπως αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, εργατικότητα, ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές και ομαδική δουλειά».

Η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιόση, πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε τη ΡΕΑ για την προσφορά της. Επειδή έχουμε συνηθίσει μετά από μεγάλες διακρίσεις να μας ξεχνάνε γρήγορα, η ΡΕΑ με τη χειρονομία αυτή δείχνει πως θα μας θυμάται για πάντα».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, βουλευτές κομμάτων και αρκετοί πρώην διεθνείς Ολυμπιονίκες πολίστες και πολίστριες.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η μπάντα του δήμου Πειραιά, που ήταν εκεί προς τιμήν των αθλητριών, παιάνισε τον Ολυμπιακό ύμνο, σε βίντεο παίχτηκαν στιγμιότυπα από τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα (9-8) και την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην ελληνική ομάδα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με τον κ. Μπιτσαξή να απονέμει κύπελλο στην Εθνική μας (το παρέλαβε η Αντιγόνη Ρουμπέση), τον κ. Τσαλίκη να απονέμει τιμητική πλακέτα στην ομάδα (την παρέλαβε η Κική Λιόση), καθώς επίσης και τις 14 κάρτες (σε καθεμία αθλήτρια ξεχωριστά), που αφορούσαν την εφ' όρου ζωής δωρεάν παροχή των υπηρεσιών της ΡΕΑ.

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ