ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

22/05/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3353) - Προκριματική φάση Γουόρλντ Λιγκ πόλο γυναικών Αλιμος – Ελλάδα-Ισπανία 13-10 – Δηλώσεις

  22.05.2011 03:05       1057

- Η Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών επικράτησε της Ισπανίας 13-10 στον Αλιμο, στην τελευταία αγωνιστική του Β’ γύρου για τον Α’ όμιλο της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ για τη ζώνη της Ευρώπης και κατέλαβε την 1η θέση του γκρουπ, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε: «Πετύχαμε μια νίκη γοήτρου απέναντι στην Ισπανία. Είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις μια ομάδα όπως η Ισπανία. Το παιχνίδι απέναντί της όμως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης θα είναι διαφορετικό. Μπορεί να την έχουμε κερδίσει ήδη 2 φορές φέτος, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο. Μας ξέρει και την ξέρουμε. Εχει κάποια σημεία που αν τα εκμεταλλευτούμε σωστά μπορούμε να κερδίσουμε. Σήμερα κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι αυτό το τριήμερο. Πήγαμε πολύ καλά στον παίκτη λιγότερο. Από την παρουσία μας στην προκριματική φάση του Γουόρλντ Λιγκ κρατάμε τη βελτίωση που παρουσιάσαμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, την καλή ψυχολογία και την όρεξη. Στην τελική φάση της διοργάνωσης πάμε να δούμε τις υπόλοιπες αντιπάλους μας, κυρίως τις ομάδες εκτός Ευρώπης, που είναι πολύ δυνατές και τα φαβορί. Πάμε να παίξουμε δυνατά ματς και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, προχωρώντας παιχνίδι-παιχνίδι».

Η αρχηγός της Εθνικής Κική Λιόση, ανέφερε: «Η ομάδα στον Αλιμο παρουσιάστηκε βελτιωμένη. Κόντρα στην Ισπανία πήγαμε πολύ καλά στον παίκτη λιγότερο και παραπάνω. Είχαμε υπομονή και λύσεις. Μολονότι μετά από ένα σημείο του παιχνιδιού παίζαμε χωρίς κλασικούς αμυντικούς, αντιδράσαμε καλά. Ακόμη όμως είμαστε στην αρχή, έχουμε πολύ δρόμο και πολύ δουλειά να κάνουμε σε όλους τους τομείς. Στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα θα είναι κουρασμένη εκεί, αφού το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε σκληρά, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε δυνατά ματς, με τις ισχυρές, εκτός Ευρώπης, ομάδες».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη τόνισε: «Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και τα τρία παιχνίδια και προκριθήκαμε ως πρώτες από τον όμιλο. Δείξαμε χαρακτήρα μετά την Βαρκελώνη και κυρίως την ήττα μας από τη Μ. Βρετανία και παρουσιαστήκαμε βελτιωμένες και συνολικά και παιχνίδι με παιχνίδι κάθε μέρα στον Αλιμο. Ακόμη όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πολύ δουλειά να κάνουμε σε όλους τους τομείς. Στη συνέχεια θα βελτιωθούμε και άλλο. Η τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ είναι πολύ κοντά χρονικά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι θα δώσουμε δυνατά παιχνίδια, που μας χρειάζονται για να βελτιωθούμε».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ