ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

24/07/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3478) - Αφιξη ελληνικής ομάδας ανοικτής θάλασσας από Σαγκάη

  18.08.2011 01:08       1129

Στην Αθήνα αφίχθη σήμερα το πρωί ο θριαμβευτής της Σαγκάης, Σπύρος Γιαννιώτης, Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας και 2ος στα 5χλμ, στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Μαζί με εκείνον, επέστρεψαν, ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος και οι αθλητές μας, Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλυ Αραούζου. Την ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ενώ εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το Λονδίνο του χρόνου, Ισίδωρος Κούβελος.

Σπύρος Γιαννιώτης: «Είναι πρώτη φορά που έχω τέτοια υποδοχή με τόσους πολλούς δημοσιογράφους και ανθρώπους γύρω από εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω μεγάλη δικαίωση για τη σκληρή δουλειά όλο αυτό τον καιρό. Το χρυσό μετάλλιο με βαραίνει πολύ, γιατί είναι στο Ολυμπιακό άθλημα και νιώθω ένα βάρος παραπάνω για τον κόσμο, που έχει αρχίσει και πιστεύει σε μένα. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, με περίεργο καιρό και πολύ ζεστά νερά και ήταν πολύ δύσκολος σαν αγώνας. Τώρα πλέον δεν υπάρχει περιθώριο ξεκούρασης, μόνο λίγη χαλαρή προπόνηση για λίγες μέρες, γιατί είχα δεχτεί μεγάλη σωματική και ψυχολογική πίεση και μετά πάλι στη κανονική μου προπόνηση με εντατικούς ρυθμούς για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Σεπτέμβριο στο Ισραήλ. Στο Λονδίνο θα νιώθω οικία, γιατί η μητέρα μου είναι Αγγλίδα και έτσι θα έχω το κοινό μου εκεί, όμως αυτό είναι σε περίπου ένα χρόνο και έτσι αρχίζω από τώρα την προετοιμασία και υπόσχομαι πως θα τα δώσω όλα για να κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που πέτυχα στο Παγκόσμιο».

Νίκος Γέμελος: «Αθλητές σαν τον Σπύρο κάνουν τη ζωή ενός προπονητή πιο ευτυχισμένη και πιο εύκολη. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ηταν μια επιτυχία που την περιμέναμε, γιατί έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε. Ενα πολύ καλό στοιχείο του Σπύρου είναι πως δεν τα παρατάει εύκολα και είναι πολύ πεισματάρης. Για να καταλάβετε, αν υπήρχε αγώνισμα στην ντουζιέρα, ο Σπύρος πάλι πρώτος θα έβγαινε».

Δημήτρης Σαρακατσάνης: «Ήταν μια επιτυχία που την περιμέναμε. Δεν ξέραμε το χρώμα του μεταλλίου, όμως το περιμέναμε. Ο Σπύρος είναι σπουδαίος αθλητής και επαγγελματίας στη δουλειά του. Στεναχωρηθήκαμε πολύ όμως για την Αραούζου, που δεν ήταν μέσα στις πρώτες δέκα στα 10χλμ. Είναι όμως νέο παιδί, έχει πολύ μέλλον μπροστά της και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα μας φέρει πολλές επιτυχίες, όπως και ο Φωκαϊδης».

Αντώνης Φωκαϊδης: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό και αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα. Εγώ τώρα θα δουλέψω πολύ σκληρά, για να μπορέσω να κάνω κάτι καλό στο μέλλον».

Κέλυ Αραούζου: «Δεν κατάφερα δυστυχώς να μπω στην πρώτη δεκάδα στα 10χλμ, από απροσεξίες και λάθη, ενώ στα 5χλμ ακυρώθηκα από καθαρή αδικία, 300 μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόμουν στην πρώτη τριάδα. Τώρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο στην πισίνα και θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά για να μπορέσω να προκριθώ στην επόμενη Ολυμπιάδα, ενώ θα συνεχίσω την προσπάθειά μου και στη θάλασσα».

Ισίδωρος Κούβελος: «Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές. Στους καιρούς που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι, ερασιτέχνες, που κάνουν τα πάντα για αυτό που αγαπούν. Τώρα μένει να μας κάνει για άλλη μια φορά περήφανους στο Λονδίνο και είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ