ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

24/08/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.411) - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ *Η ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΑ

  26.09.2011 22:24       1044

Με αφορμή τα μεταδιδόμενα και γραφόμενα για το 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών στο Βόλο (27 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου), ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα λέγονται για μετάθεση της διεξαγωγής του στην Αθήνα, στερούνται σοβαρότητας.

Η ΚΟΕ, αποφάσισε η μεγάλη αυτή διοργάνωση να διεξαχθεί σε μια πόλη με ιστορία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του να θεωρείται δεδομένη.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά στο Βόλο ή πουθενά, αν οι συνθήκες το αποτρέψουν.

Πρόκειται για κορυφαία αθλητική διοργάνωση που τιμά, διαφημίζει και στηρίζει οικονομικά την πόλη του Βόλου και την χώρα μας και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με άλλα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Σεβόμενος τα όποια προβλήματα, καλώ όλους να δούνε την διοργάνωση και ως μέσο προβολής των αιτημάτων τους, αποκλειστικά και μόνον με θετικό τρόπο».

-. Επέστρεψαν, αργά χτες το βράδυ στην Αθήνα, οι κολυμβητές μας που μετείχαν στο 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων / νεανίδων στη Λίμα.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδέχτηκαν τους νεαρούς κολυμβητές μας που κατέκτησαν συνολικά 5 μετάλλια (1 χρυσό, 2 αργυρά, 2 χάλκινα), τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου και Ελένη Σταυρακοπούλου (πρόεδρος του ΑΝΟ Αργυρούπολης όπου ανήκουν οι Σαμιλίδης, Βαζαίος), εκπρόσωποι των σωματείων στα οποία ανήκουν οι κολυμβητές και φίλοι του αθλήματος.

Παναγιώτης Σαμιλίδης (χρυσό μετάλλιο 50μ πρόσθιο, χάλκινο 100μ πρόσθιο, ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ): «Για μένα ήταν όνειρο ζωής αυτό που πέτυχα, μετά το Ευρωπαϊκό και το στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι είμαι πρώτος στον κόσμο. Τώρα, κοιτάζω μπροστά για του χρόνου. Το Λονδίνο είναι ακόμη μακριά για μένα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, τον ΑΝΟΑ, την ΚΟΕ και όσους με βοήθησαν να πετύχω όλα αυτά φέτος»

Ανδρέας Βαζαίος (αργυρά μετάλλια 200μ Μ. Ατομική και 200μ πεταλούδα. ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΠΥΠΟΛΗΣ): «Η φετινή, ήταν ξεχωριστή χρονιά για μένα. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία των Εφήβων και η αρχή έγινε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το φινάλε της στη Λίμα. Τα έδωσα όλα, όπως και τα άλλα παιδιά. Είχαμε δύσκολο ταξίδι, αλλά το ξεπεράσαμε και είπαμε να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, τον ΑΝΟΑ, την ΚΟΕ, όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ».

Κρίστιαν Γκολομέεβ (χάλκινο μετάλλιο 50μ ελεύθερο, ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ): «Είμαι χαρούμενος που κέρδισα μετάλλιο στο ταχύτερο αγώνισμα της κολύμβησης. Αρχικά πήγαινα για τελικό αλλά όταν είδα το χρόνο μου στον προκριματικό, ανέβηκα και ένιωσα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Στον τελικό ήμουνα «σφιχτός». Είμαι ευχαριστημένος τόσο για το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο όσο και για την εμφάνιση μας στη σκυτάλη (4η θέση στα 4χ100μ Μ. Ομαδικής). Στόχος μου τώρα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου»

Αλέξανδρος Θεοχαρίδης (6ος 50μ ύπτιο, ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ): «Έχασα τον τελικό στα 100μ ύπτιο (9ος) στο τσακ. Δεν το έβαλα όμως κάτω και πήγα καλά στο 50άρι όπου ήμουνα 6ος. Στη σκυτάλη, χάσαμε άδικα το μετάλλιο. Είχα μια αξιοπρεπή χρονιά, με καλές εμφανίσεις και ρεκόρ, αλλά μου έλλειψαν οι μεγάλες διακρίσεις».

Γιώργος Κατσαρός (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ, αρχηγός ελληνικής αποστολής): «Η ελληνική κολύμβηση, ο ελληνικός αθλητισμός γιορτάζει, τα 5 μετάλλια της Ελλάδας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Η εμφάνιση ήταν άριστη. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αναλογιζόμενοι τι περνάει η πατρίδα μας, την έκαναν υπερήφανη.

Πρόσφεραν χαρά και συγκίνηση και στους Έλληνες του Περού που από την πρώτη στιγμή, μέσω της ελληνικής κοινότητας και της προέδρου της Σόνιας Ραυτοπούλου – Βαβούλη, ήταν συνεχώς κοντά μας. Όπως αξιοσημείωτη ήταν και η βοήθεια του υπαλλήλου της πρεσβείας μας, Γιώργου Ορφανού.

Η παρουσία μας στη Λίμα, απέδειξε ακόμη και το κύρος που έχει η ΚΟΕ στον διεθνή χώρο και προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημήτρης Διαθεσόπουλος».

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ