ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

25/02/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3207) - Χειμερινοί αγώνες κολύμβησης ανδρών-γυναικών – Πειραιάς – 1η μέρα Δηλώσεις

  25.02.2011 02:00       1237

- Οι πρωταγωνιστές της 1ης μέρας των χειμερινών αγώνων κολύμβησης ανδρών-γυναικών, που διεξάγονται στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, δήλωσαν:

Παναγιώτης Σαμιλίδης (Αργυρούπολη, 1ος 50μ. πρόσθιο, όριο Ευρωπαϊκό εφήβων Βελιγράδι-Παγκόσμιο εφήβων Λίμα): «Πρωταρχικός στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου στα 200μ. πρόσθιο μπορώ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο. Με βάση τους περσινούς χρόνους στην ίδια διοργάνωση, κάτι τέτοιο είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Τα προβλήματα στον αθλητισμό είναι πολλά, το κίνητρο όμως για μας δεν θα πρέπει να είναι οικονομικό, αλλά η αγάπη μας για το άθλημα. Εγώ με τη στήριξη των γονιών μου, των προπονητών μου και του συλλόγου μου, δεν σκέφτομαι τα προβλήματα, αλλά το άθλημα».

Σοφία Κλικοπούλου (Γ.Σ. Περιστερίου, 1η 50μ. ελεύθερο): «Φέτος οι στόχοι μου δεν είναι οι αγώνες, όπου θέλω να κολυμπάω και να απολαμβάνω αυτό που κάνω, αλλά οι εξετάσεις της γ’ Λυκείου, όπου έχω ρίξει το βάρος μου και θα με ενδιέφεραν οι οικονομικές ή παιδαγωγικές σχολές».

Γιάννης Καλάργαρης (Γ.Σ. Περιστερίου, 1ος 50μ. ελεύθερο): «Το σημαντικό αγώνισμα για μένα στη διοργάνωση είναι το 100άρι. Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο τέλος του φορμαρίσματος και δεν ξέρω πως θα κολυμπήσω. Οι συνθήκες είναι καλές, αλλά η απουσία των παιδιών από τη Θεσσαλονίκη έχει επηρεάσει τους αγώνες».

Αγγελική Εξάρχου (Ν.Ο. Καλαμακίου, 1η 50μ. πρόσθιο): «Οι χειμερινοί αγώνες αποτελούν καλή ευκαιρία να κάνω γρήγορες κούρσες και να διεκδικήσω τα όρια για τη Σαγκάη, με βασικά αγωνίσματα τα 100 και 200μ. πρόσθιο. Για μένα είναι άσχημο που οι αγώνες είναι χωρισμένοι».

Ελένη Κωστή (Εθνικός, 1η 400μ. ελεύθερο): «Η Σαγκάη είναι μακριά για μένα. Στόχος μου είναι να κολυμπήσω στους χρόνους μου. Οι αγώνες δεν έχουν το υψηλό επίπεδο προηγούμενων ετών. Η Θεσσαλονίκη λείπει».

Ειρήνη Δημοπούλου (Ποσειδώνας Ιλ., 1η 200μ. πεταλούδα): «Στόχος μου είναι να κερδίσω πρωτιές, ώστε να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στις πολυεθνείς διοργανώσεις».

Στέλλα Στεφανή (Π. Φάληρο, 1η 100μ. ύπτιο): «Επιστρέφω σε αγώνες από πέρσι το Μάη. Θέλω να πάω κοντά στους χρόνους μου και να τους κατεβάσω».

Ανάργυρος Τυλιγάδας (ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, 1ος 100μ. ύπτιο): «Είναι η πρώτη μου νίκη σε επίπεδο ΟΠΕΝ κατηγορίας και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Στόχος μου είναι να κατεβάσω τους χρόνους μου, η Σαγκάη δεν είναι εφικτή, αλλά θέλω να πλησιάσω αυτούς τους χρόνους».

Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός, 1ος 200μ. πεταλούδα): «Εφτασα πολύ κοντά στο όριο για τη Σαγκάη. Την επόμενη εβδομάδα θα κολυμπήσω στο Σαμπαντέλ και ελπίζω να το πιάσω εκεί. Δεν είχα κάνει ειδική προετοιμασία για τους αγώνες και από ότι φάνηκε το όριο το έχω. Στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ανδρέας Βαζαίος (Αργυρούπολη, πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων 200μ. μικτή ατομική, όριο Ευρωπαϊκό εφήβων Βελιγράδι-Παγκόσμιο εφήβων Λίμα): «Είμαι πολύ χαρούμενος για το όριο και το ρεκόρ. Η κούρσα ήταν υπέροχη. Είναι φοβερό να κολυμπάς με τον Γιάννη (Δρυμωνάκο). Με βοηθάει πάρα πολύ και μου δίνει ώθηση».

Γιάννης Δρυμωνάκος (Εθνικός, 1ος 200μ. μικτή ατομική): «Δεν ετοιμάζομαι αυτή την περίοδο για τη Σαγκάη. Οι χειμερινοί αγώνες αποτελούν προπόνηση για μένα, έχω την ευκαιρία να κάνω μερικές καλές και ανταγωνιστικές κούρσες, που θα τις ευχαριστηθώ. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Τα κίνητρα είναι λίγα και διαρκώς μειώνονται και οι απαιτήσεις παραμένουν μεγάλες».

Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιακός, 1ος 400μ. ελεύθερο): «Πέφτω στους αγώνες για να ξεφύγω από τις προπονήσεις και να μπω στο ρυθμό του συναγωνισμού. Να αποκτήσω και πάλι αίσθηση και ψυχολογία αγώνων. Φέτος έχω κάνει πολύ προπόνηση. Ο αγώνας στη Βραζιλία τον Απρίλιο θα είναι σημαντικός, γιατί εκεί θα κολυμπήσει το 90% των κορυφαίων αθλητών ανοικτής θάλασσας παγκοσμίως. Θα είναι ένα τεστ για τη Σαγκάη. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η 10η θέση θα είναι σαν 1η, αφού δίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θέλω όμως να κάνω μια διάκριση στα 10χλμ, πέρα από την πρόκριση».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ