ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

25/08/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3412) - 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών Βόλος – Συνέντευξη Τύπου

  26.09.2011 22:27       1354

Στο Δημαρχείο Βόλου, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της διοργάνωσης του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, που θα διεξαχθεί 27 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο Δήμαρχος Βόλου, κος Πάνος Σκοτινιώτης, δήλωσε: «Η αυριανή μέρα αποτελεί σταθμό στην αθλητική ιστορία του Βόλου. Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Βόλος έχει μακρά παράδοση στο Ναυταθλητισμό. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων ανδρών αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας. Η τελετή έναρξης, που θα γίνει στο λιμάνι, θα είναι λιτή, αλλά όμορφη, που θα φέρει τη σφραγίδα της πόλης. Τους αγώνες αυτούς δεν μας τους χάρισε κανείς. Τους διοργανώνει η ΚΟΕ και ο Δήμος Βόλου. Εάν σε ένα άτομο οφείλουμε ευγνωμοσύνη, αυτός είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕ και κορυφαίος παράγοντας του Παγκόσμιου υγρού στίβου, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Αυτοί οι αγώνες είναι δικοί μας, είναι οι αγώνες του Βόλου. Μολονότι κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών μας προκάλεσαν πικρία και αδικία, εμείς έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πεισμώσουμε και να παρουσιάσουμε κάτι σπουδαίο. Πρέπει να μετατρέψουμε την αδικία σε μια δημιουργική προοπτική. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για τη διοργάνωση και ένα παραπάνω στους 160 εθελοντές. Καλώ όλο τον κόσμο του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας να γιορτάσουν μαζί μας και εύχομαι η Εθνική μας ομάδα να πάρει τη σκυτάλη από τις γυναίκες και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε: «Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Τις τελευταίες μέρες έχω γίνει και εγώ κοινωνός μιας κατάστασης που δεν είναι η καλύτερη για την πόλη. Επειδή με αγγίζει, με απασχολεί και αισθάνομαι πολίτης αυτής της πόλης και ό,τι συμβαίνει εδώ, καλό ή κακό, δεν με αφήνει αδιάφορο, θέλω να διευκρινίσω πως το γεγονός που σας ενοχλεί όλους, δεν πρέπει να γίνει σημείο αιχμής να λαβώσουμε και να τραυματίσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μην μας ταυτίζουν εμάς με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Είμαστε αθλητισμός, αλλά άλλος αθλητισμός. Ερασιτεχνικός και δεν έχουμε ταύτιση με πολιτικές εξουσίες. Από την άλλη, δεν κιοτεύουμε, δεν χαλαρώνουμε και δεν κάνουμε πίσω. Θα σταθούμε όρθιοι και θα την πάμε ως το τέλος τη διοργάνωση. Ο Βόλος το αξίζει, το έχει ανάγκη και έχει αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση. Αν κάποιοι τώρα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χάνουν τη λογική τους και δεν λειτουργούν σωστά. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής και να προβληθεί με θετικό τρόπο αυτό το πρόβλημα. Η ΚΟΕ έφερε στο Βόλο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρώτον, για να τιμήσουμε τη μεγάλη παράδοση και ιστορία που έχει η πόλη στο πόλο και τον υγρό στίβο γενικότερα. Ο Βόλος έχει αναδείξει Παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και θα πρέπει να υπερηφανεύεται για την παρουσία του στα αθλήματα του υγρού στίβου. Δεύτερον, διότι μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων, θα έπρεπε να αναπληρωθεί κάπως αυτό το κενό και να δοθεί το στίγμα ότι ο Βόλος υπάρχει, αξίζει, διαθέτει τις υποδομές και είναι έτοιμος να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Τα πάντα είναι έτοιμα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις προσπάθειες του Δήμου, του Αθλητικού Οργανισμού και σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν σε όλους τους τομείς. Ειδική μνεία όμως αξίζουν οι 160 εθελοντές, τους οποίους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους. Διαθέτουμε μια καλή Εθνική ομάδα και εύχομαι να πάμε καλά. Αυτός είναι και ο τρίτος λόγος που φέραμε τη διοργάνωση στην Ελλάδα και το Βόλο. Διότι η ίδια ομάδα το 2009 στο Παγκόσμιο του Σίμπενικ στην Κροατία έχασε στην παράταση το χρυσό μετάλλιο, γνωρίζοντας κατάφορη αδικία. Θέλαμε έτσι να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά. Σας καλώ όλους να είστε κοντά μας. Τέλος, του χρόνου, θα διοργανώσουμε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων. Μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση, την οποία θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να τη φιλοξενήσουμε εδώ στο Βόλο».

Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού – Αθλητισμού – Πολιτισμού), κος Παύλος Μαβίδης, δήλωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και τεράστια. Από μέρους μας θα γίνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εθελοντές να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους για πάντα. Τις τελευταίες μέρες, το πείσμα έχει αυξηθεί σε όλους μας. Κάποιοι άνθρωποι έχουν τιμωρήσει την πόλη μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε την απάντηση ότι είμαστε δυνατοί και μπορούμε να πετύχουμε. Καλώ τους συμπολίτες μας να έρθουν στην τελετή έναρξης και να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Ο Διευθυντής της διοργάνωσης, κος Αλέκος Μεταφτσής, δήλωσε: «Ο Βόλος αξίζει αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστώ τα στελέχη του Δήμου, τους ανθρώπους του αθλητισμού, τους εθελοντές και όλους όσοι δούλεψαν και δουλεύουν, για τη βοήθεια που προσέφεραν για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Επίσης ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες για τις εργασίες στα δύο κολυμβητήρια. Εύχομαι να απολαύσουμε όμορφο θέαμα και η Εθνική μας ομάδα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο».

* Η τελετή έναρξης του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο νέων ανδρών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα στις 20:00 στην παραλία Βόλου.

* Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι: http://www.w-polow-championshipsvolos2011.gr/

Το Γραφείο Τύπου

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ