ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

27/02/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3210) - Χειμερινοί αγώνες κολύμβησης ανδρών-γυναικών – Πειραιάς – 3η μέρα Δηλώσεις

  27.02.2011 02:00       1242

- Οι πρωταγωνιστές της 3ης μέρας των χειμερινών αγώνων κολύμβησης ανδρών-γυναικών, που διεξάγονται στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, δήλωσαν:

Νόρα Δράκου (Ολυμπιακός, 1η 50μ. ύπτιο, όριο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σαγκάη): «Επιτέλους, μου έφυγε το άγχος. Από την Πέμπτη αυτό το αγώνισμα σκεπτόμουν. Το είχα το όριο, το θέμα ήταν να βγει και στην πισίνα, γιατί τα 50άρια είναι λίγο περίεργα. Πλέον ξεμπέρδεψα και ξεκινάω την προετοιμασία μου για τη Σαγκάη. Ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσω για στόχους. Ας είμαι καλά και βλέπουμε».

Γιάννης Καλάργαρης (Γ.Σ. Περιστερίου, 1ος 100μ. ελεύθερο): «Ψάχνω 10-20 εκατοστά. Με τους χειμερινούς έκλεισε ένας κύκλος αγώνων, όπου πήγα κοντά στους στόχους μου, αλλά ήθελα να πάω λίγο πιο κάτω. Τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος προετοιμασίας, που θα κορυφωθεί με τους αγώνες του Μαϊου, όπου στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για τη Σαγκάη και όχι απλά να το προσεγγίσω».

Αγγελική Εξάρχου (Ν.Ο. Καλαμακίου, 1η 200μ. πρόσθιο): «Στόχος μου στους χειμερινούς αγώνες ήταν να πιάσω τα όρια για τη Σαγκάη. Τελικά κατάφερα να κολυμπήσω κοντά στους χρόνους αυτούς. Τώρα πάμε για το Μάη. Το κλίμα των αγώνων δεν ήταν το ίδιο, όπως αν θα ήμασταν όλοι μαζί. Σίγουρα ο συναγωνισμός βοηθάει, αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ κυνηγάω το χρονόμετρο».

Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός, 1ος 100μ. πεταλούδα): «Εριξα το βάρος μου στους αγώνες στα 200μ. πεταλούδα την Παρασκευή. Αυτό είναι και το μόνο που κρατάω, όπου έφτασα πολύ κοντά στο όριο για τη Σαγκάη. Τον έχω αυτό τον χρόνο και τώρα πάω για να τον πιάσω στους επόμενους αγώνες. Στο 100άρι θέλω να βελτιώσω κάποια πράγματα. Συνεχίζω την προσπάθεια».

Παναγιώτης Σαμιλίδης (Αργυρούπολη, 1ος 200μ. πρόσθιο, όριο Ευρωπαϊκό εφήβων Βελιγράδι-Παγκόσμιο εφήβων Λίμα): «Είναι καλό που επιβεβαίωσα αρκετές φορές τα όρια για το Βελιγράδι και τη Λίμα. Δείχνει ότι πάω σε καλούς χρόνους. Η Σαγκάη δεν είναι στόχος, ούτε θα προετοιμαστώ για να πιάσω το όριο. Αν βγει σε κάποιον αγώνα, απλά βγήκε. Δεν το σκέφτομαι. Τώρα ξεκινάω νέο κύκλο προετοιμασίας, ενόψει του Ευρωπαϊκού εφήβων τον Ιούλιο».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ