ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

27/07/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3484) - Δηλώσεις Μορφέση, Διαθεσόπουλου για πρόκριση τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο γυναικών Σαγκάη

  18.08.2011 01:08       990

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης: «Νιώθω τον εαυτό μου αρκετά τυχερό που είμαι σε αυτή την ομάδα από το 2003, πρώτα ως βοηθός προπονητή και αργότερα ως πρώτος και έχω ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές της. Όλα όσα έχω ζήσει είναι μοναδικά, σπουδαίες επιτυχίες και αυτή εδώ στη Σαγκάη ίσως η κορυφαία, διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάνω όλα, απλά εκεί μετέχουν 8 ομάδες, ενώ στο Παγκόσμιο είναι 10 κορυφαίες ομάδες. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε περίεργα. Οι κοπέλες δεν ξεκουράστηκαν, είχαμε πάρα πολλά ταξίδια, πολλές χαμένες προπονήσεις, ήττα από τη Μ. Βρετανία, ισοπαλία με το Καζακστάν. Και όμως, φτάσαμε στον τελικό του Παγκοσμίου. Όλα αυτά δεν μας πτόησαν. Αντέξαμε. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το σκάουτινγκ και το διάβασμα του αντιπάλου, η καλή χημεία της ομάδας, το ταλέντο των παικτριών και το γεγονός ότι είμαστε μονιασμένοι. Τώρα έμεινε ένα ματς. Δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν έχουμε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η ομάδα είναι προσγειωμένη. Θα ζήσουμε τη στιγμή, θα ζήσουμε τη γιορτή, όπως και πέρσι στο Ζάγκρεμπ, μόνο που τώρα είμαστε πιο υποψιασμένοι».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη, μοναδική και πρωτόγνωρη επιτυχία. Αυτή η ομάδα είναι η μοναδική στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που κατακτά Ολυμπιακό και Παγκόσμιο μετάλλιο. Πρόκειται για ένα θαύμα, γιατί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκε η ομάδα ήταν τραγικές. Ψάχναμε κολυμβητήριο και δεν βρίσκαμε. Τα μισά ήταν κλειστά. Βρίσκαμε χώρους χωρίς γυμναστήριο, χωρίς τίποτα. Αν δείτε τον τρόπο που προετοιμάζονται οι άλλες ομάδες, εμείς κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε απέξω να περνάμε, όχι να παίρνουμε και μετάλλια. Η επιτυχία αυτή είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική κοινωνία. Αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ακόμη και κάτω από τραγικές συνθήκες μπορούν να μεγαλουργήσουν».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ