ΤΕΧΝΙΚΗ

27/08/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.416) - Λόγος Προέδρου ΚΟΕ στην Τελετή Έναρξης του 16ο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών

  29.09.2011 21:12       1091

Αγαπητοί φίλοι, αθλητές, officials των ομάδων, προπονητές, διαιτητές, officials της FINA, εκ μέρους της ΚΟΕ σας καλοσωρίζω στο Βόλο για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών.

Ο Βόλος, η Ελλάδα, υποδέχονται 20 εθνικές ομάδες από 5 ηπείρους για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών. Κι αυτό από μόνο του - αποτελεί γεγονός σημαντικό για την οικογένεια της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης.

Σ' αυτήν εδώ την πανέμορφη πόλη πάνω στην οποία σμίγουν η θάλασσα του Αιγαίου και το μαγευτικό Πήλιο, τις επόμενες ημέρες θα δούμε 260 αθλητές, νέα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον για το άθλημά μας.

Η διοργάνωση αυτή, συνέχεια του πρόσφατου Παγκοσμίου της Σαγκάης, έχει τέτοια δυναμική που την καθιστά σημείο αναφοράς για την Παγκόσμια Υδατοσφαίριση αλλά και γενικότερα για τον Παγκόσμιο Αθλητισμό, μέσα στο 2011.

Τις επόμενες 9 ημέρες των αγώνων, θα δούμε θέαμα, άμιλλα, ευγενή αγώνα, πιστεύω σε υψηλό επίπεδο, που θα κορυφώνεται όσο θα πλησιάζουμε στο φινάλε της διοργάνωσης. Από το Μιλάνο, το Κόμο και το Μπέργκαμο του 1981, χρονιά της πρώτης διοργάνωσης, μέχρι το Βόλο του 2011, αυτά τα 30 χρόνια η παγκόσμια υδατοσφαίριση εξελίσσεται, αποκτά νέες δυναμικές, νέους φίλους και θαυμαστές, νέους πρωταγωνιστές που τα επόμενα χρόνια θα αναδειχθούν από αυτά τα παιδιά που θα αγωνιστούν σ' αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Βόλος έχει μια μεγάλη αθλητική ιστορία και παράδοση, ιδιαίτερα στο δικό μας άθλημα το Water Polo, αυτή την ιστορία και αυτή την παράδοση τιμάμε μ' αυτή τη διοργάνωση.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους μας βοηθούν σ' αυτή την προσπάθειά μας, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Βόλου, όσους εργάζονται σκληρά εδώ και πολύ καιρό για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης, τους εθελοντές που ο αριθμός τους και η παρουσία τους είναι συγκινητική, τους πολίτες αυτής της πόλης που αγκαλιάζουν αυτή τη διοργάνωση και τέλος την Παγκόσμια Ομοσπονδία μας τη FINA που μας έκανε την τιμή να μας αναθέσει αυτή τη διοργάνωση.

Ο Βόλος μπορεί να μην έστερξε να διοργανώσει τους Μεσογειακούς του 2013, μπορεί, έχει τη δύναμη και τη θέληση, έχει την υλικοτεχνική υποδομή να διοργανώνει όμως μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Καλή επιτυχία να έχουμε και σας Ευχαριστώ όλους σας!

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ