ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

30/05/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3365) - Δηλώσεις για πανελλήνιο πρωτάθλημα καταδύσεων Α’-Β’ Αγιος Κοσμάς

  30.05.2011 03:00       1140

- Στα συμπεράσματά τους από το πανελλήνιο πρωτάθλημα καταδύσεων Α’-Β’ κατηγορίας, που διεξήχθη στο κλειστό προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, αλλά και στις επιδιώξεις της Εθνικής μας ομάδας, στις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού (Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών Σαγκάη, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, Βελιγράδι), αναφέρθηκαν οι Πέτρος Φυρίγος, Γιούρι Αρταμόνοφ και Θωμάς Μπιμής.

Φυρίγος: «Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ήταν μικρή, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα η χώρα στο θέμα του αθλητισμού. Οι συγκεκριμένοι αγώνες ήταν για παιδιά που ήδη είχαμε υπόψη μας για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά, ειδικά στα 3 μέτρα. Η Κατσούλη με την Μπανούση είναι δύο 15χρονες κοπέλες που έχουν δουλέψει πάρα πολύ και καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στην ΟΠΕΝ κατηγορία. Η αποστολή για το Βελιγράδι θα απαρτίζεται από 6 άτομα. Υπολογίζω ότι θα έχουμε συμμετοχή σε 6 τελικούς, ενώ στα 3 μέτρα συγχρονισμένες των γυναικών, θα έλεγα πως μπορούμε ακόμη και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Για το Παγκόσμιο της Σαγκάης δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Δεν χρειάζεται να ονειροβατούμε. Στην Ελλάδα ο αθλητισμός βρίσκεται σε κρίση και δεν γίνεται να είμαστε πάντα ή του ύψους ή του βάθους. Λύσεις υπάρχουν και αυτές θα βρεθούν μέσα από προτάσεις. Πάνω από όλα όμως πρέπει να δοθεί κίνητρο στα παιδιά. Και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό. Τουλάχιστον να τους εξασφαλίζει το Πανεπιστήμιο ή κάτι άλλο. Τα πάντα ξεκινούν από τις υποδομές. Αν δεν υπάρχουν κίνητρα, τότε δεν έχει νόημα να απαιτούμαι βελτίωση».

Αρταμόνοφ: «Το επίπεδο των αθλητών στη διοργάνωση ήταν αρκετά καλό. Κάποια παιδιά είχαν άγχος και αυτό φάνηκε από μερικά λάθη που έκαναν στις προσπάθειές τους, κάτι που ήταν λογικό, αφού πρόκειται για πρωτάθλημα και όλοι θέλουν τη διάκριση, ενώ ορισμένοι κυνηγούσαν και τα όρια για τις Εθνικές ομάδες. Σε γενικές γραμμές πάντως είχαμε καλά αποτελέσματα. Στόχος μας στο Βελιγράδι είναι η είσοδος όλων των αθλητών στους τελικούς και αφού επιτευχθεί αυτό, ένα καλό πλασάρισμα στην 6άδα. Θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στο ζευγάρι της συγχρονισμένης, που το απαρτίζουν η Μπανούση Ιουλιάνα με την Κατσούλη Ελένη, οι οποίες πιστεύω πως έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν πολύ ψηλά στην κατάταξη, ακόμα και στη ζώνη των μεταλλίων. Τα δύο κορίτσια έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Στο Παγκόσμιο της Σαγκάης τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τα μεγέθη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τεράστια. Πρώτος στόχος μας είναι να μπούμε στη 12άδα και μετά ένα καλύτερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη. Οι Τζίφας, Μάνος και Παπαρούνας έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουν, διεκδικώντας και κάτι παραπάνω».

Μπίμης: «Ο ελληνικός αθλητισμός διάγει μια τρομερά δύσκολη περίοδο. Για την εποχή που διανύουμε, με όλα τα προβλήματα, να λέμε ‘Δόξα σοι ο Θεός’, που διοργανώνουμε ένα αξιοπρεπές πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα πράγματα μετά το 2004 στον αθλητισμό ακολουθούν μια κατηφορική πορεία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι καταδύσεις. Το καλοκαίρι έχουμε δύο σημαντικές διοργανώσεις. Σε όλους τους αγώνες, ασχέτως δυναμικότητας, ευελπιστούμε σε προκρίσεις στους τελικούς και από εκεί και πέρα αν βρεθούν σε καλή μέρα οι αθλητές, κάποια πλασαρίσματα σε καλύτερες θέσεις».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ