ΤΕΧΝΙΚΗ

30/09/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο 3.519) - ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ *ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΚΟΕ

  02.10.2011 22:02       1408

Το πρώτο της παιχνίδι στη φάση των νοκ άουτ αγώνων για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ανδρών 2012 (Αϊντχόφεν, 16-29 Ιανουαρίου), δίνει αύριο (Σάββατο) η Εθνική μας ομάδα.

Αντιμετωπίζει στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης στο Λαιμό (19.00), την αντίστοιχη της Σλοβακίας.

Ο επαναληπτικός αγώνας, θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου, στο Κόζιτσε.

Διαιτητές είναι ο Ρώσος, Βλάντιμιρ Γκέρζανιτς και ο Γάλλος, Πασκάλ Μπουκέ, ενώ παρατηρητής από πλευράς Len ο Τούρκος, Χαλούκ Τοϊγκάρλι, πρόεδρος της Τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Αύριο επίσης, διεξάγονται και οι υπόλοιποι αγώνες των πλέι οφ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γερμανία – Μάλτα

Γαλλία – Σκόπια

Ρωσία – Ισπανία

Γεωργία – Ρουμανία

Σλοβενία – Τουρκία

Οι Σλοβάκοι έρχονται σήμερα (Παρασκευή) στην Αθήνα, με 13 από τους παρακάτω 15 πολίστες που περιλαμβάνονται στη λίστα που έστειλαν χτες, στην ΚΟΕ.

Μίχαλ Γκόγκολα, Κάρολ Μπάκο, Τομάς Μπρούντερ, Μίλαν Τσίποφ, Μαρτίν Φαμέρα, Γιόσεφ Χρόσικ, Αντρέι Γιάνιτσεκ, Μαρτίν Κολάρικ, Λούκας Κοζμέρ, Μιχάλ Κράτοσβιλ, Μαρτίν Μρβάβικ, Πέτερ Νίζνι, Γιουράι Σάκατς, Λούκας Σέμαν, Γιουράι Ζάτοβιτς.

Προπονητής τους ο άλλοτε διεθνής άσος της ενιαίας Τσεχοσλοβακίας και αργότερα της Σλοβακίας, Ρομάν Πολάτσικ, με συνεργάτη του τον επίσης πρώην διεθνή Σλοβάκο, Πέτερ Βέσελιτς.

Ελλάδα και Σλοβακία, στο παρελθόν, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες, 23 φορές συνολικά (17 νίκες για την Ελλάδα, 1 ισοπαλία, 5 νίκες για τη Σλοβακία).

Σε προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μία και μοναδική φορά το 2003 (14/4) στην Μπρατισλάβα (όμιλος), με την Εθνική μας να κερδίζει 11-6 την αντίπαλο της.

Τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι, πέρυσι (22/8) στο Κόζιτσε σε τουρνουά (16-3 η Ελλάδα) και τελευταία μας ήττα 16/4/2010 στην Ηλιούπολη και το τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ» (9-10).

-. Με απόφαση του ΔΣ της ΚΟΕ, στο Μεσογειακό Κύπελλο Μεγάλων Αποστάσεων (Λεμεσός, 23 Οκτωβρίου 2011), θα μετάσχουν οι κολυμβητές μας, Χαντζηπαυλίδης, Τσιραπίδης, Πρόζιου, καθώς και η Μαριάννα Λυμπερτά στην κατηγορία ΟΠΕΝ.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες αποφάσεις, στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας (Κωνσταντινούπολη, 12-16 Δεκεμβρίου 2012), θα μετάσχουν όσοι έχουν πετύχει όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 (Λονδίνο), καθώς επίσης και όσοι κέρδισαν μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων / νεανίδων φέτος (Λίμα).

Σ' ότι αφορά την προετοιμασία της νέας περιόδου, για τους κολυμβητές μας, αποφασίστηκε το 90% της σχετικής δαπάνης να διατεθεί για όσους έχουν πετύχει όρια πρόκρισης στους Ολυμπιακοπύς Αγώνες (Γρηγοριάδης, Δημητριάδης, Δρυμωνάκος, Δράκου, Βουρνά για την κλασσική Κολύμβηση, Γιαννιώτης, Λυμπερτά για τις Μεγάλες Αποστάσεις) και για όσους είναι πολύ κοντά στα όρια (Σαμιλίδης, Βαζαίος, Μελαδίνης, Γκολομέεβ στην κλασσική Κολύμβηση και Αραούζου στις Μεγάλες Αποστάσεις).

Εγκρίθηκε, τέλος, η συμμετοχή του Νίκου Τουλούδη ως διεθνούς Κριτή Καταδύσεων, μετά τον ορισμό του από την Fina, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σας ευχαριστούμε,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ