ΤΕΧΝΙΚΗ

31/07/2011 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Νο 3489) - Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών Ουγγαρία – 1η μέρα – Αποτελέσματα-Δηλώσεις

  18.08.2011 01:49       1007

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ. επιφάνειας ανδρών, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Οι Ουίλλιαμ Μπαλντούιν, Αντώνης Τσουρουνάκης, Ηλίας Κρανιάς και Αργύρης Βασιλόπουλος, σημείωσαν χρόνο 5.33.91, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ κατά 6 δευτερόλεπτα. Η παρουσία των υπόλοιπων αθλητών-τριών μας την 1η μέρα της διοργάνωσης ήταν: Ευρυσθένης Νικολαϊδης 4ος 1500μ. επιφάνεια 12.55.36 (προκρίθηκε τελικό), Σοφία Κτενά 10η 50μ. άπνοια 17.31, Μυρτώ Αποστολίδη 14η 50μ. άπνοια 17.42, Αχιλλέας Δημαρίδης 12ος 100μ. υποβρύχιο 34.98 και Λουκάς Καρετζόπουλος 19ος 100μ. υποβρύχιο 36.26.

Δηλώσεις

Αλέκος Ξιάρχος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια για να φτάσουν στο μετάλλιο. Το πίστεψαν και τα κατάφεραν. Κάναμε μια αλλαγή στη σειρά που αγωνίστηκαν στον προκριματικό και αυτό μας βγήκε σε καλό στον τελικό. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ δύσκολες, καθώς μόνο εμείς και άλλες δύο χώρες μένουμε μακριά από την πισίνα, με αποτέλεσμα ανάμεσα στους προκριματικούς και τους τελικούς να μην έχουμε χρόνο να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο. Για άλλη μια φορά τα αθλήματα του υγρού στίβου χαρίζουν μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό».

Αντώνης Τσουρουνάκης: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Η επίδοση ήταν πάρα πολύ καλή. Κατακτήσαμε χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα με πανελλήνιο ρεκόρ και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, παρά το δύσκολο πρόγραμμα και το μεγάλο συναγωνισμό που υπάρχει στη διοργάνωση».

Ηλίας Κρανιάς: «Είναι το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το ρεκόρ που κάναμε ήταν πολύ μεγάλη επίδοση και ελπίζω να έρθουν και άλλες μεγάλες επιτυχίες στη συνέχεια της διοργάνωσης».

Αργύρης Βασιλόπουλος: «Όλα τα παιδιά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που καταφέραμε και θα προσπαθήσουμε για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια».

Το Γραφείο Τύπου

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ