ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

4η θέση για την ελληνική ομάδα στα 4χ50 επιφάνεια

  17.07.2018 22:33       3007

Την 4η θέση στο αγώνισμα των 4χ50 επιφάνεια κατέλαβε η ελληνική ομάδα με τους Λουκά Καρετζόπουλο, Γιάννη Πιπινιά, Σοφία Κτενά και Βασιλεία Τσιγκόια, στο τέλος της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Στους υπόλοιπους απογευματινούς τελικούς, στα 200 μέτρα διπλά πέδιλα ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης ήταν 5ος με επίδοση 01:37.64. Στα 100 μέτρα υποβρύχιο η Σοφία Κτενά τερμάτισε στην 5η θέση, σημειώνοντας χρόνο 37.61, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Αναστάσιος Μυλωνάκης κατέλαβε την 8η θέση, με χρόνο 34.35. Στα 1500 μέτρα επιφάνεια ο Χρήστος Δαμολής βρέθηκε στην 8η θέση, σημειώνοντας χρόνο 12:55.78. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η Σοφία Κτενά δήλωσε:

«Πρεμιέρα και για τις δικές μου κούρσες αποτέλεσε η σημερινή ημέρα. Ύστερα από ενάμιση μήνα αποχής από τις προπονήσεις μου συνολικά μεςα στην σεζόν κλήθηκα να αγωνιστώ στην πιο δύσκολη κούρσα για μένα φέτος, τα 100μ υποβρύχιο. Με έναν ελεγχόμενο προκριματικό προκρίθηκα στον τελικό και εν τέλει κατέκτησα την 5η θέση με προσωπικό φετινό ρεκόρ. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που σε όλη τη φετινή πορεία είχα πολλή στήριξη και αρωγή από όλο το επιτελείο των συνεργατών, των προπονητών, των οικείων και φυσικά της ΚΟΕ. Η εμφάνιση μας στον τελικό  στα 4x50μ επιφανείας επισφράγισε με τον καλύτερο τροπο την δυναμική που εχει η χώρα μας σε παγκοςμιο επίπεδο στο άθλημα μας».

Ο Αναστάσιος Μυλωνάκης ανέφερε:
«Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα η πρόκριση μου στον τελικό.Απόλαυσα την στιγμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους σε ένα πολύ δύσκολο αγώνισμα , επόμενος στόχος μου τα 400υ/π για μια ακόμα καλύτερη θέση».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης, σημείωσε:
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη σημερινή μου εμφάνιση στο πρώτο μου Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να κατακτήσω την Πέμπτη θέση με νέο ατομικό ρεκόρ Συνέχεια έχει το 400 όπου ελπίζω να πετύχω το καλύτερο δυνατό Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου που με στηρίζει τους προπονητές μου κ. Φραγκίσκο Σιάμο και κ. Αντώνη Δαλαμάγκα, την οικογένεια μου, καθώς και τον φυσιοθεραπευτή μου κ. Γιώργο Γκούντα».

Ο Χρήστος Δαμολής τόνισε:
«Δεν θα μπορούσα να μην μείνω ικανοποιημένος από μια 8η θέση , καθώς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν για μένα. Συνεχίζουμε ολα τα παιδιά δυναμικά και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, πισίνας και ανοιχτής θάλασσας».

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος επισήμανε:
«Το 50άρι είναι ένα απρόβλεπτο αγώνισμα ένα αγώνισμα φωτιά που δεν ξέρεις με σιγουριά ποιος θα είναι ο νικητής στο τέλος. Εμείς δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό  και καταφέραμε να πάρουμε την 4η θέση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Έπεται συνέχεια».

Η Βασιλεία Τσιγκόια ανέφερε:
«Η επίδοση μας στη σκυταλοδρομια 4χ50 και η κατάκτηση της 4ης θέσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ για την επίδοση μου, η οποία αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Τσικλη Δημήτρη και την οικογένειά μου για την στήριξη τους. Όπως επίσης και την ομοσπονδία που μας στηρίζει πάντα».

Τέλος ο Γιάννης Πιπινιάς πρόσθεσε:
«Λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα για την 4η αυτή θέση. Από τη μία θεωρώ οτι κάναμε αρκετά καλή εμφάνιση, από την άλλη θέλαμε και το μετάλλιο στο οποίο φτάσαμε κοντά. Οι αγώνες όμως δεν τελειώνουν εδώ και κοιτάμε να διεκδικήσουμε κατι παραπάνω τις επόμενες μέρες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στηρίζει σε αυτή μου την προσπάθεια, την ομάδα μου καθώς και την ομοσπονδία που μας βοηθάει συνεχώς. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας θα τα βρείτε ΕΔΩ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ