ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Άδικη ήττα στην παράταση (12-13) η Εθνική από το Μαυροβούνιο

  08.04.2012 02:33       1171

Στον μικρό τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά των ανδρών στο Έντμοντον θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα, η οποία από χθες πανηγυρίζει την πρόκριση της στο Λονδίνο, μετά την περιπετειώδη ήττα της (12-13) στην παράταση από το Μαυροβούνιο.

Στο καλύτερο ίσως παιχνίδι της διοργάνωσης, οι δύο κορυφαίες ομάδες του τουρνουά, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και 25 συνολικά γκολ, με τους Μαυροβούνιους να γυρίζουν το παιχνίδι και με το … χεράκι των διαιτητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εναντίον μας καταλογίστηκαν 3 πέναλτι (ευστόχησαν σε όλα οι αντίπαλοι) με κορυφαία περίπτωση τη φάση στο τέλος (0.5’’) του δεύτερου 8λέπτου όταν η απόκρουση του Νίκου Δεληγιάννη μετατράπηκε στην … εσχάτη των ποινών και όχι μόνον.

Ο διεθνής μας τερματοφύλακας διαμαρτυρήθηκε για την εξώφθαλμη απόφαση και αποβλήθηκε με αντικατάσταση, για να παρακολουθεί το υπόλοιπο του παιχνιδιού πίσω από τις … κουρτίνες της γραμματείας. Ο Δεληγιάννης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αυριανό μικρό τελικό.

Η Εθνική μας, πάντως ήταν αυτή που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Προηγήθηκε και με 5 γκολ διαφορά (6-1, Μουρίκης 3.02’’ του δεύτερου 8λέπτου), με τον Νίκολα Γιάνοβιτς να ισοφαρίζει για πρώτη φορά (8-8), 4.12’’ του τρίτου 8λέπτου.

Προβάδισμα, το Μαυροβούνιο, πήρε 3.41’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (9-10) με τον Μλάντεν Γιάνοβιτς που δεν βρέθηκε τρόπος να τον σταματήσουμε (5 γκολ συνολικά).

Η απάντηση ήλθε από τον αρχηγό μας Γιώργο Αφρουδάκη σε κόντρα επίθεση και μακρινή μεταβίβαση του Φίλιππου Καραμπέτσου (1.24’’) που είχε βγάλει άμυνα.

Μέχρι τη λήξη και παρά τα δύο τάιμ άουτ που πήραν εκατέρωθεν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, το σκορ δεν άλλαξε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί όπου ο Ανδρέας Μιράλης έδωσε προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του πρώτου 3λέπτου (12-11), αλλά η τελευταία λέξη ανήκε στους Μαυροβούνιους και τον Μπόρις Ζλόκοβιτς που σκόραρε στα 41’’ από το τέλος του δεύτερου 3λέπτου και διαμόρφωσε το τελικό σκορ και αφού νωρίτερα (1.51’’) είχε ισοφαρίσει ο Γκοίκοβιτς.

Η Εθνική μας παίζει μεσάνυχτα Κυριακής προς  Δευτέρα την ίδια ώρα (00.40) με τον ηττημένο της συνάντησης που ακολουθεί  (Ρουμανία – Ισπανία).

8ΛΕΠΤΑ: 2-0, 5-5, 1-3, 2-2

3ΛΕΠΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ: 2-1, 0-2

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης (Καραμπέτσος), Μυλωνάκης 1, Μιράλης 1, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Αφρουδάκης Χρ. 1, Δελακάς 1, Αφρουδάκης Γ. 1, Φουντούλης Ι. 4, Μουρίκης 2, Βουλγαράκης

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Ράνκο Πέροβιτς): Σκεπάνοβιτς, Μπργκούλιαν, Πάσκοβιτς 1, Πέτροβιτς, Κλίκοβατς, Ράντοβιτς 2, Γιάνοβιτς Μλ. 5, Γιάνοβιτς Ν. 2, Ίβοβιτς 1, Ζλόκοβιτς 1, Γκοίκοβιτς 1, Τζόκιτς

Στα παιχνίδια που προηγήθηκαν για τις θέσεις 5-8: Καναδάς – Τουρκία 12-7, Σκόπια – Βραζιλία 15-12.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ