ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

«Άδικο να έφευγε χωρίς Ολυμπιακό μετάλλιο ο Σπύρος. Ανοίγει τον δρόμο για νέες επιτυχίες»

  17.08.2016 18:12       1870

Ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης μίλησε για την επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη, του οποίου οι κόποι δικαιώθηκαν, ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτήν η επιτυχία του Ολυμπιονίκη από την Κέρκυρα θα ανοίξει τον δρόμο για νέες επιτυχίες. Παράλληλα, επεσήμανε πως περίμενε περισσότερα πράγματα από τους Έλληνες κολυμβητές, υποστηρίζοντας πως αυτό που έλειπε ήταν διαχείριση της ψυχολογίας, κάτι που πιστεύει πως θα αλλάξει στους επόμενους Αγώνες, χάρη στο μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Δημήτρης Σαρακατσάνης – Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστήμενος ή καλύτερα ευτυχισμένος για την επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη. Με τις επιτυχίες που είχε πετύχει σε όλη την αθλητική του καριέρα θα ήταν άδικο γι' αυτόν να εγκατέλειπε την ενεργό δράση χωρίς την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και να το πω έτσι ήταν και το δικό μου αποθημένο. Το κατέκτησε ο Σπύρος και μας έδωσε μεγάλη χαρά. Πιστεύω πως αυτό το μετάλλιο θα είναι προπομπός για άλλα. Πιστεύω πως αυτό θα ανοίξει την πόρτα και για τους υπόλοιπους αθλητές, όπως είχε γίνει με το μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και από τότε ακολούθησαν άλλα 18 μετάλλια. Είναι αυτό που έλειπε πνευματικά από τους αθλητές. Είναι αυτό το πρώτο, το δύσκολο».

«Νομίζω ότι ένα σχέδιο που είχε αναπτυχθεί στην κολύμβηση από την Ομοσπονδία φέρνει καρπούς. Θέλαμε ένα μετάλλιο και στην κολύμβηση. Πήγαινα στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και να το πω έτσι...ζήλευα. Έλεγα γιατί να μην πάρουμε κι εμείς ένα μετάλλιο. Κι αυτό έγινε με τον Σπύρο Γιαννιώτη και πιστεύω πως δεν θα είναι ούτε το μόνο, ούτε το τελευταίο. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».

Για το τι θα πει στον Σπύρο Γιαννιώτη κατά την επιστροφή του: «Είμαι ευτυχισμένος που δικαιώθηκε. Είναι κάτι που κυνηγούσε. Δικαιώθηκε γιατί το άξιζε. Είναι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι πρωταθλητής Ευρώπης, έχει κατακτήσει πάρα πολλά μετάλλια στην τεράστια καριέρα του και πήρε και αυτό που του έλειπε».

Για την πρόβλεψή του ότι η παρουσία της ελληνικής κολύμβησης στο Ρίο θα έχει χρώμα: «Το πίστευα πάρα πολύ. Είναι ένα άτομο που το κυνηγούσε με «λύσσα». Είχε γίνει αυτοσκοπός. Ξέρω ότι είχε δουλέψει πάρα πολύ μιλώντας με τον κ. Γέμελο».

Για τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Ολυμπιονίκη: «Πρώτα από όλους ο προπονητής του και η οικογένειά του ήταν οι βασικοί άνθρωποι που τον βοήθησαν να φτάσει στην επιτυχία. Είχε μεγάλη στήριξη από εκεί. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Ήταν πρώτη προτεραιότητα ο Σπύρος για εμάς. Από την στιγμή που κατορθώσαμε να έχουμε τους πόρους για να τους στηρίξουμε στην προετοιμασία τους, δώσαμε στον Σπύρο το 100% αυτών που μπορούσαμε και μας ζήτησε. Αλλά και για τους υπόλοιπους αθλητές κάναμε ότι μπορούσαμε».

Για τους αθλητές της κολύμβησης και το πόλο: «Περίμενα να βρισκόμαστε σε κάποιους τελικούς, τουλάχιστον σε δύο γιατί έχουμε πολύ καλούς αθλητές και από αυτήν την πλευρά είμαι λίγο απογοητευμένος. Πιστεύω πως δεν ήμασταν έτοιμοι να το διαχειριστούμε ψυχολογικά. Μετά από αυτό το μετάλλιο πιστύεω πως τα πράγματα θα αλλάξουν και θα δοθεί μια ψυχολογική ώθηση στους αθλητές μας. Γιατί τον γνωρίζουν τον Σπύρο, ξέρουν την δύναμη του, αλλά και τις αδυναμίες του – γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Ο Σπύρος άνοιξε το δρόμο. Και στο πόλο νομίζω ότι ισχύει ότι και για το κολύμπι. Πιστεύω πως όταν γίνει η αρχή με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο κι εκεί θα ακολουθήσουν μεγαλύτερες επιτυχίες».

Για τη συγχρονισμένη κολύμβηση: «Η παρουσία των κοριτσιών ήταν καλή. Βέβαια εκεί δεν υπάρχει μέτρο και χρονόμετρο και τα κριτήρια είναι υποκειμενικά, οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Πάντως έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ