ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΜΟΡΦΕΣΗΣ

"Άδικο το σύστημα, όλα κρίνονται σ' ένα παιχνίδι"

  11.04.2012 12:14       1422

Για ψυχοφθόρο διαδικασία, αλλά και άδικο σύστημα κάνει λόγο ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιώργος Μορφέσης, παραμονές της αναχώρησης της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στην Τεργέστη για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει πως όλα θα κριθούν σε ένα παιχνίδι, αυτό της 20ής Απριλίου, όταν διεξάγονται οι νοκ άουτ αγώνες για τα 4 εισιτήρια της πρόκρισης.

Οι δηλώσεις του: «Ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το παιχνίδι της 20ής Απριλίου, όπου κρίνονται όλα. Το σύστημα είναι άδικο μεν, αφού μια Παγκόσμια πρωταθλήτρια που έπαιξε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, να κρίνεται η τύχη της σ’ ένα παιχνίδι, αλλά αυτό βέβαια ισχύει για όλους.

Πάντως, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Θα σας έλεγα όμως ότι έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, θέλουμε την Ισπανία που δεν είναι βέβαι καθόλου εύκολη ομάδα όπως έδειξε στο Κίρισι πρόσφατα και θα πρέπει να αποφύγουμε τη Ρωσία.

Από εκεί και πέρα, έχουμε δουλέψει αρκετά τις τελευταίες 4 εβδομάδες σε όλα τα επίπεδα και είμαστε έτοιμοι. Σ’ ένα τέτοιο ψυχοφθόρο τουρνουά, όπως είδαμε και στο Έντμοντον με τους Άνδρες, γίνονται εκπλήξεις και κάτι τέτοιο περιμένω και στην Τεργέστη να γίνει.

Εμείς, λοιπόν θα πρέπει να έχουμε σοβαρότητα στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Θα επιδιώξουμε τη νίκη και στα παιχνίδια με Καναδά και Ολλανδία, ανεξάρτητα από τον ποιον θα βρούμε απέναντι μας στο χιαστί παιχνίδι.

Έχουμε έμπειρη ομάδα, με θέληση για διάκριση και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα.

Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας και να προσέξουμε τα κενά που έχουμε στην απόδοση μας. Όσο άγχος έχουμε εμείς, άλλο τόσο έχουν και οι αντίπαλοι μας».

Στη ΦΩΤΟ ο Γιώργος Μορφέσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ