ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

Άγγελος Βλαχόπουλος: «Να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα»

  11.01.2020 11:45       588

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών θα ανοίξει την Τρίτη (14/1), με την Εθνική μας ομάδα να βρίσκεται στον Δ’ όμιλο, έχοντας σκοπό να κάνει μία πολύ καλή πορεία.

Ο διεθνής πολίστας, Άγγελος Βλαχόπουλος, αναφέρθηκε στον στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ παράλληλα μίλησε για τις ομάδες που θεωρεί ότι θα παλέψουν για το τρόπαιο: «Στόχος της ομάδας μας είναι η πρωτιά στον όμιλο, που θα μας φέρει στην προημιτελική φάση. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Ιταλία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όμως θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη στην πρεμιέρα. Θέλουμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και να μην επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Πολλές είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του τουρνουά, όπως είναι η Σερβία, η Κροατία και η Ουγγαρία. Θεωρώ πως ένα προβάδισμα έχει η Σερβία. Εμείς θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα».

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στάθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, καθώς και στα στοιχεία που πρέπει να επικεντρωθούμε ενόψει της διοργάνωσης: «Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είμαστε σε αρκετά καλό σημείο   και θεωρώ ότι πάμε έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό. Όλα μπορούν να συμβούν. Ένα κομμάτι που δεν πηγαίνει καλά τελευταία είναι ο παίκτης παραπάνω, όμως δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θέλουμε να το φτιάξουμε πολύ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δώσουμε το δικό μας ρυθμό στους αγώνες και να μειώσουμε τα προσωπικά λάθη, ώστε μα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στον Δ’ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία (14/01, 21.30), τη Γεωργία (16/01, 17.00) και τη Γαλλία (18/01, 14.00), με πρώτο στόχο την πρόκριση στην οκτάδα του τουρνουά.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.