ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Άγγιξε μετάλλιο και του ξέφυγε για μια βουτιά, 6ος ο Μόλβαλης στον τελικό των 10 μ.

  14.02.2020 22:52       1841

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Νίκος Μόλβαλης στο αγώνισμα από σταθερό βατήρα (πλατφόρμα) 10 μ. ανδρών, στην πρώτη μέρα του Γκραν Πρι Καταδύσεων της Μαδρίτης. Κατέλαβε τελικά την 6η θέση στον τελικό όπου απώλεσε το μετάλλιο (που θα μπορούσε να διεκδικήσει) καθώς έχασε εκεί μια βουτιά.

Ο ταλαντούχος Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε αρχικά στον προκριματικό του αγωνίσματος όπου κατέλαβε την 10η θέση -ανάμεσα σε 23 καταδύτες που συμμετείχαν, από 19 χώρες- με 316 βαθμούς. Έτσι προκρίθηκε στους ημιτελικούς.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων, οι αθλητές που περνούν, αγωνίζονται ανά έξι σε δύο ημιτελικούς. Στον Α' ημιτελικό μετείχαν αυτοί που πήραν κατάταξη στον προκριματικό με ζυγό αριθμό και στον Β' αυτοί με μονό. Έτσι ο Μόλβαλης αγωνίστηκε στον Α' ημιτελικό και με εκπληκτική εμφάνιση πήρε τη 2η θέση και 380 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό (προκρινόταν οι τρεις πρώτοι από κάθε ημιτελικό).

Στον τελικό, ο Νίκος έχασε εντελώς μια βουτιά και παρά τις καλές προσπάθειές του στις υπόλοιπες, βαθμολογήθηκε με 282 β. και κατατάχθηκε 6ος.

Στο ίδιο αγώνισμα, στον προκριματικό, ο Θάνος Τσιρίκος ήταν 16ος με 284 β.

Το Σάββατο (15/2), δεύτερη μέρα των αγώνων, αγωνίζονται στα 3 μ. τραμπολίνο ο Θάνος Τσιρίκος και ο Θεόφιλος Αυθίνος (θα μετάσχουν 36 αθλητές). Με τους καταδύτες μας είναι ο ομοσπονδιακός Πέτρος Φυρίγος.

Δείτε πάνω φωτό και αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής