ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

Άγγιξε το όνειρο ο Κυνηγάκης στα 10 χλμ. Έχασε στο φινάλε την πρόκριση για το Τόκιο

  16.07.2019 06:23       802

Αποστολή ΠΣΑΤ Νίκος Γκομώλης

Άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ο Θανάσης Κυνηγάκης, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο πρωταθλητής μας και κολυμβητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη, στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του, στα 10 χλμ. Open Water, στο Ocean Park της Γεοσού (περίπου 130 χλμ. από την Γκουανκζού) τερμάτισε 13ος σε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα, μένοντας για μόλις 10 δευτερόλεπτα εκτός της πρώτης δεκάδας που σφράγιζε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη χρονιά στο Τόκιο. 

Ο Κυνηγάκης ξεκίνησε πολύ δυναμικά την κούρσα, που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας μέτρα της. Στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν στους πέντε προπορευόμενους, ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερός σε όλο τον αγώνα όπου βρισκόταν από την 10η ως την 20η     θέση σύμφωνα με τα περάσματά του. 

Στα τελευταία 2.000 μ. από την 16η θέση ανέβαινε σταθερά για να φτάσει στην 11η, στα 500 μ. πριν από τον τερματισμό και να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί που η εμπειρία μίλησε τελικά από τους αντιπάλους του, οι οποίοι σε έναν πολύ απαιτητικό τερματισμό, που στο μεγαλύτερο μέρος του κρίθηκε στο φώτο φίνις, ο Έλληνας κολυμβητής δεν μπόρεσε να χτυπήσει 10οςωτην πλακέτα τερματισμού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πρόκρισης. 

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ, που τερμάτισε σε 1.47.55 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1.47.56. Την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε  ο επίσης Γερμανός Μούφελς με 1.47.57.

"Η αλήθεια είναι ότι μου έμεινε μια μικρή πικρία που χάθηκε στο τέλος η είσοδος στη πρώτη δεκάδα και η πρόκριση αλλά δεν απογοητεύομαι”, τόνισε ο Θανάσης Κυνηγάκης λίγη ώρα μετά τον τερματισμό του. “Δεν φανταζόμουν ότι ο αγώνας θα ήταν έτσι. Εξελίχθηκε πολύ πιο δύσκολος απο ότι περίμενα , απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό σχεδόν από το ξεκίνημα κι έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα. Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Σε αυτό τον αγώνα , που ήταν ο πρώτος μου επίσημος διεθνής, μου στοίχησαν κάποια λάθη. Θα τα διορθώσω μαζί με τον προπονητή μου και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω να πάρω την πρόκριση για το Τόκιο", συμπλήρωσε ο κολυμβητής του Π.Φαλήρου.

 

Αναφερόμενος στην κούρσα του Κυνηγάκη ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελός τόνισε:  

“Ήταν πάρα πολύ καλός , έκανε κάποια  λαθάκια που του στέρησαν την 10άδα και την πρόκριση. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμπειρία από Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τόσο ανταγωνιστικό αγώνα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύουμε ότι θα πάρει άνετα την πρόκριση για το Τόκιο από το προολυμπιακό στη Φουκουόκα. 

Ήταν μια πολύ γρήγορη και δυνατή κούρσα. Ο Θανάσης έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα από μόνος του και βρισκόταν κοντά στην 10άδα μέχρι τα τελευταία μέτρα. Ίσως έκανε το τελικό σπριντ λίγο νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μείνει από δυνάμεις στον τερματισμό και να χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον στόχο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ