ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Αγκαλιά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

  18.04.2012 21:07       1213

Το Ντουέτο, που εκπροσωπεί την χώρα μας, αποτελούμενο από την Δέσποινα Σολωμού και την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με αναπληρωματική την Ευαγγελία Κουτίδου, κατέλαβε πριν από λίγο την 6η θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του Προολυμπιακού Τουρνουά συγχρονισμέμνης κολύμβησης που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, με 88.600 βαθμούς. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του διδύμου, αφού συμμετείχαν 33 χώρες στο συγκεκριμένο αγώνα.

Πρώτη ήταν η Ρωσία με 97.800, δεύτερη η Ισπανία με 96.200 , τρίτη η Ιαπωνία με 92.200, τέταρτη η Ουκρανία 92.000, και πέμπτη η Ιταλία με 90.200 βαθμούς.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους , ως εκπρόσωποι ηπείρων, το Ντουέτο της Κίνας, της Αιγύπτου, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας που είναι η οικοδέσποινα των Αγώνων. Απομένουν λοιπόν 19 θέσεις για τους Ολυμπιακούς, και το Ντουέτο μας φαίνεται να διεκδικεί μία από αυτές. Για να το πετύχει όμως αυτό, θα πρέπει να κάνει μια ανάλογη εμφάνιση την Παρασκευή  στο Ελεύθερο πρόγραμμα.

Μιλώντας για αυτήν την επιτυχία, η τεχνική σύμβουλος της ΚΟΕ, Ελένη Κουγιά, τόνισε: «Νομίζω ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, από τα κορίτσια και όλη την αποστολή. Το λέω αυτό, γιατί καταφέραμε και βάλαμε από κάτω παραδοσιακές δυνάμεις, όπως τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Βραζιλία. Μένει τώρα να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια την Παρασκευή το απόγευμα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος