ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ, ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ

Αγκαζέ με την πρωτιά του Ομίλου και την 8άδα της Ευρώπης οι Παίδες, 6-5 την Ισπανία

  22.07.2019 17:56       777

Πολύ κοντά στην απευθείας πρόκρισή της στην 8άδα και τους προημιτελικούς του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Παίδων, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, βρίσκεται η αντίστοιχη Εθνική μας ομάδα, που αποδεικνύεται πολύ δυναμική στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το συγκρότημα του Σάκη Πλατανίτη, μετά τη νίκη επί της διοργανώτριας Βουλγαρίας στην πρεμιέρα, πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας με 6-5, στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου, που έγινε σήμερα Δευτέρα (22/7) το απόγευμα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Πλέον, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο Τρίτη (23/7, στις 9:00 το πρωί) την Τουρκία και χρειάζεται μια απλή νίκη ή ισοπαλία, εφόσον αυτή επικρατήσει στο σημερινό παιχνίδι με τη Βουλγαρία (πράγμα που λογικά θα συμβεί). Αν δεν κερδίσει η Τουρκία η Εθνική μας θα είναι στα προημιτελικά από σήμερα Δευτέρα.

Το παιχνίδι με την Ισπανία είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, με εναλλαγές στο σκορ. Η Εθνική μας προηγήθηκε με 4-1, οι Ίβηρες πέρασαν με 5-4, αλλά η Ελλάδα ξαναβρήκε τον καλό της εαυτό, ισοφάρισε και πέτυχε το νικητήριο γκολ (6-5) με τον Ιάσωνα Τουρκομένη, σε κόντρα, 3.50 πριν από τη λήξη του αγώνα. Πρώτος σκόρερ με καθοριστικά γκολ ήταν ο Ανδρέας Αλμύρας που πέτυχε τρία.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 5-6

Οκτάλεπτα: 0-3, 1-1, 4-1, 0-1.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Λόπεζ Τ., Πατσάλιεφ, Χιλ, Βιλάλμπα, Ναβάρο, Φερνάντεζ 1, Λόπεζ Ντ. 2, Μάρτι 1, Ροντρίγκεζ, Ντε Λα Κρουζ, Βιγιάρ, Ιμπάνιεζ 1, Γκιλένα.

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Πλατανίτης): Δαμίγος, Τουρκομένης 1, Δευτεραίος, Μαθιόπουλος, Αλμύρας 3, Καστρινάκης 1, Κανδανολέων, Αμπαζής, Μυρίλος, Μπιτσάκος 1, Βασιλόπουλος, Εγνατιάδης, Αλειφτήρας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής