ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Αγνώριστη η Εθνική, βαριά, αλλά ανώδυνη ήττα 12-7 από Αυστραλία

  14.08.2016 21:23       1304

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε από την Αυστραλία  με 12-7 στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της στον Α' Όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων, την Κυριακή το βράδυ στο "Olympic Aquatic Stadium" του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σίγουρα αυτή δεν ήταν η ομάδα που είδαμε στους προηγούμενους αγώνες, εμφανίστηκε αγνώριστη, αλλά ευτυχώς η βαριά ήττα ήταν ανώδυνη, καθώς έχει περάσει στην 8άδα. Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει να δει σε ποια θέση θα τερματίσει στον Όμιλο (πιθανότατα θα είναι 2η, ή στη χειρότερη περίπτωση 3η) ώστε να μάθει και την αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τρίτης (16/8).

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά από την προηγούμενη αγωνιστική (με τη νίκη απέναντι στη Βραζιλία), η Εθνική έπαιζε απλά για την πρωτιά κόντρα στην Αυστραλία, που θα την έφερνε αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά (4ο στον Β' Όμιλο). Παρουσιάστηκε, όμως, κατώτερη των προσδοικών σε όλο το παιχνίδι και δικαία γνώρισε την ήττα από τα "καγκουρό". Κάτι που σημαίνει ότι οριστικά δεν είναι στην κορυφή του ομίλου της.

Κακή στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο (δέχτηκε δέκα γκολ σε αυτό το διάστημα και βρέθηκε να χάνει 10-4), νευρική και με λάθος επιλογές στην επίθεση, φυσιολογικά ηττήθηκε τελικά η ομάδα του Βλάχου, από τους Αυστραλούς που θα μείνουν εκτός 8άδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα βελτιώθηκε και μάλιστα στην τρίτη περίοδο η Εθνική δεν δέχτηκε γκολ. Πέτυχε, όμως μόλις ένα και η διαφορά μειώθηκε απλά στα πέντε γκολ. Όλα ήταν διαδικαστικά πλέον, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και το ματς ολοκληρώθηκε στο συν 5 για την Αυστραλία, αφού οι δυο ομάδες πέτυχαν από δύο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βλάχος άλλαξε δυο φορές τερματοφύλακα (Φλέγκας - Γαλανόπουλος στο 6-3 και Γαλανόπουλος - Φλέγκας στο 11-5), για αλλαγή ψυχολογίας, αλλά δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει κάτι.

Η γαλανόλευκη ολοκλήρωσε με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στη φάση των Ομίλων (6 βαθμοί). Εν αναμονή πλέον του επόμενου αντιπάλου, με την ελπίδα βέβαια αυτή η εμφάνιση να αποτελέσει απλά μια κακή παρένθεση και να... ξεχαστεί γρήγορα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 12-7

Οκτάλεπτα: 5-3, 5-1, 0-1, 2-2

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ     ΕΛΛΑΔΑ    
Ντενερλέι     Φλέγκας    
Κάμπελ 1       Μυλωνάκης  
Φορντ       Δερβίσης 1  
Κότεριλ 3       Γενηδουνιάς  
Μάρτιν       Φουντούλης Ι. 3  
Τζίλκριστ       Ποντικέας  
Ρόαχ 1       Αφρουδάκης Χρ.  
Γιάγκερ 2       Δελακάς    
Σουίφτ 1       Μουρίκης 1  
Κέις 1       Κολόμβος  
Χάουντεν 3     Γούνας 1    
Έμερι       Βλχόπουλος 1  
Στάντον - Φρεντς     Γαλανόπουλος  
Προπονητής: Έλβις Φάτοβιτς   Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος
             

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής