ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΡΙΩΝ

Αγώνες για την επιστροφή στην κανονικότητα

  15.05.2021 16:02       1327

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της πρώτης ημέρας των ημερίδων κλασικής κολύμβησης που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα οι αγώνες πραγματοποιούνται στα κολυμβητήρια του Περιστερίου και το Ιλίσιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο Ποσειδώνειο. Στην Θεσσαλονίκη οι αγώνες αφορούν παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω, ενώ στην Αθήνα μετέχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες ηλικίας 15 ετών και άνω.

Ξεχώρισε η επίδοση του Απόστολου Σίσκου στα 100 ύπτιο με 57.63

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του Ιλισίου, ΕΔΩ τα αποτελέσματα του Περιστερίου και ΕΔΩ τα αποτελέσματα του Ποσειδωνίου.

Αναφερόμενος στους αγώνες ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας τόνισε:

«Οι αγώνες πραγματοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών. Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής είναι μεγάλη η επιθυμία των προπονητών και των κολυμβητών να λάβουν μέρος σε τέτοιους αγώνες. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις για καλές επιδόσεις αφού πρόκειται για τους πρώτους αγώνες και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο κύκλος της προετοιμασίας. Ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ και της ΚΟΕ. Όλα κύλησαν ομαλά. Υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων. Στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι από την Δευτέρα αρχίζει η λειτουργία των πρωταγωνιστικών ηλικιών και των ακαδημιών. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν πισωγυρίσματα».

Για τους αγώνες στην Θεσσαλονίκη εκφράστηκαν ο προπονητής του Άρη Γιώργος Μαυρίδης και ο προπονητής της Νεάπολης Θανάσης Βάγιος.

«Οι περισσότεροι αθλητές έδειξαν καλά στοιχεία εάν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί πέντε μήνες απραξίας και αυτοι είναι οι δεύτεροι αγώνες που γίνονται μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων. Είναι εμφανής η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Οι αγώνες έγιναν χωρίς προβλήματα και ήταν διοργανωμένοι υποδειγματικά» υποστήριξε ο κύριος Βάγιος, ενώ ο Γιώργος Μαυρίδης προσέθεσε:

« Ήταν εμφανής η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Στόχος των συγκεκριμένων αγώνων είναι οι αθλητές να περιορίσουν τις απώλειες της καραντίνας και να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα».

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ